Afgelopen zaterdag waren de bijna laatste sportieve activiteiten op Madestein van dit seizoen. Een deel van de jeugd kon in het kader van de Regiocup nog een paar wedstrijdjes spelen en afsluiten met een springkussen en patatjes. Woensdagavond speelt JO19 nog een wedstrijd.

Terugkijkend op het afgelopen seizoen kunnen we alleen maar concluderen dat het BEWOGEN was. Ja, met hoofdletters! Niemand van ons, althans geboren na 1945, heeft zoiets meegemaakt. Hoe we hier later op terug zullen kijken is eigenlijk wel interessant; houden we erin!

De jeugd heeft redelijkerwijs nog aardig wat kunnen doen. In het begin van het seizoen nog een paar wedstrijdjes, echter ook in de meest problematische periode van de pandemie konden zij toch drie keer in de week trainen. Weliswaar zonder de ondersteuning van ouders, maar toch. En gelukkig op het laatst ook nog wat wedstrijdjes. Trainers en verder kader stonden altijd klaar te organiseren, in te springen en te helpen. De zaterdagochtenden en doordeweekse (trainings-)avonden bleven daarom zeer levendig.

Voor de senioren was het een ander verhaal. Een paar wedstrijdjes, daarna een lockdown, vervolgens tot 27 jaar in tweetallen resp. viertallen trainen en gelukkig op het eind weer volledig trainen. Wedstrijden bleven uit den boze op een onderling partijtje na.

Onderhouds- en renovatieploeg hebben ervoor gezorgd dat ons complex er geweldig bij ligt. Hulde!

En alle overigen dan? Uitgezonderd de laatste weken waren zij verstoken van elk sociaal voetbalcontact, laat staan een drankje in de kantine. Betere tijden breken nu aan. Misschien het meest opmerkelijk feit uit de afgelopen Corona-periode is de loyaliteit van onze leden en donateurs m.b.t. de contributiebetaling. Nagenoeg ieder heeft zijn of haar morele plicht gehouden en veelal de totale contributie opgehoest. Dat betekent dat wij,   anders dan de meeste andere verenigingen, onze status onder andere hierdoor  van “financieel gezond”  konden behouden. Ook hier: HULDE (ja, hoofdletters).

En wat nu: Een nieuw seizoen staat voor de deur. Zoals het zich nu laat aanzien gaan wij vol goede moed met meer spelers het seizoen in dan daarvoor. M.a.w. we zijn zelfs ten tijde van de pandemie gegroeid!! Vijf senioren elftallen, een 7×7 damesteam, vier zaalvoetbalteams en elf jeugdteams. Dat belooft weer wat meer roering. Op 3 augustus start de A-selectie met de eerste training; op 16 augustus volgt de jeugd.

Om het komend seizoen wederom een goede organisatie neer te zetten zijn nog wel vrijwilligers nodig. Wij zoeken daarom nog scheidsrechters alsmede een coördinator, barpersoneel alsmede een coördinator, coördinatoren van dienst, jeugdtrainers, jeugdleiders, voor het tweede seniorenelftal een grensrechter en een verzorger. Op de site staat een vacaturebank met een evt. reactieformulier. Ook hier nog even een opmerking dat er een stringente wijziging in het rookbeleid optreedt. Elders op de site is hierover uitgebreide informatie te lezen. Tenslotte vermelden wij nog dat tijdens de zomerperiode ons clubgebouw geopend is op donderdag van 19:00 uur tot 23:00 uur en zaterdag van 15:00 uur tot 19:00 uur. De 1,5 meter regel blijft vooralsnog hierbij van kracht.

Wij wensen iedereen hele prettige zonnige zomermaanden, een evt. prettige vakantie en gauw tot ziens op een zonovergoten en riant Madestein.