Na de afsluiting van het seizoen 2018/2019, vorige week donderdag, kwam de selectie voor het seizoen 2019/2020, een week later al, donderdagavond 20 juni, voor het eerst bijeen. Om nader kennis te maken met elkaar en ook te horen wat de plannen zijn voor het nieuwe seizoen van de nieuwe trainer Peter Barendse. Een seizoen waarin S.V. Loosduinen 1, na het kampioenschap in de vierde klasse D, weer mag gaan spelen in de derde klasse en een tweede selectie-elftal, na een afwezigheid van een jaar, gaat spelen in de reserve vierde klasse.

De nieuwe Technische Commissie van de Blauwwitten, bestaande uit Joost Nugteren en Jaap Krumeich presenteerden zich voor de groep, waarvan 25 van de 38 uitgenodigde spelers aanwezig waren. In de groep veel bekende gezichten, maar ook twaalf nieuwe gezichten van buitenaf en ook spelers die lager speelden en zich weer beschikbaar hebben gesteld voor de selectie.
Een stabiele derde klasser worden is vooralsnog het doel van het bestuur voor de komende jaren. Alhoewel vorige week door sportwethouder Richard de Mos van de gemeente Den Haag abusievelijk werd gemeld in een felicitatiebrief aan het bestuur van S.V. Loosduinen dat het eerste elftal met het kampioenschap weer was teruggekeerd naar de tweede klasse. ‘De lat werd alvast hoog gelegd voor het elftal door hem’, was later zijn reactie. Een tweede klasse waarin S.V. Loosduinen nog nooit speelde, maar wie weet….

Peter Barendse, oud speler van Feyenoord, ook actief bij de Feyenoord Academy en met een voetbalschool bij S.V. Loosduinen, stelde zich nader voor aan de groep en vertelde zijn plannen voor het nieuwe seizoen. Hij gaf allen een raad mee om niet ongetraind aan de eerste training te beginnen. Later werd er ook nog afzonderlijk kennis gemaakt met de nieuwelingen. Het komend seizoen wordt Peter geassisteerd door Peter Baptiste. Maar voor het tweede elftal is het bestuur nog steeds op zoek naar een trainer.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen start op dinsdag 13 augustus a.s. De eerste oefenwedstrijd is op zaterdag 24 augustus 2019 thuis tegen derde klasser Oosterhout. Het volledige programma in de voorbereiding is hier te vinden:
Oefenprogramma A-selectie seizoen 2019-2020