beeldbank-eckhardt-fotografie-002Sinds enkele dagen is er enige commotie ontstaan omtrent mogelijke gezondheidsrisico’s van de rubberen korrels, het zogeheten SBR-rubbergranulaat, in kunstgrasvelden.

Naar aanleiding van deze berichten in de media ontvingen wij, maar uiteraard ook de KNVB, vragen en signaleren we dat er twijfels zijn over het spelen op dergelijke velden.

De KNVB hecht er waarde aan dat uit eerdere onderzoeken van het RIVM niet gebleken is dat spelen op kunstgrasvelden gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. En dat de velden dus gebruikt kunnen worden om op te spelen en trainen. Wel staat de KNVB erop dat er op zeer korte termijn aanvullend onderzoek komt. Dit onderzoek, te verrichten door het RIVM, moet antwoord geven op de vraagstukken zoals die nu bij de KNVB en haar leden liggen.

Het kunstgras op veld 1 van ons sportpark bevat geen rubberen korrels maar kurk!

Het veld van S.V. Loosduinen is een ‘nieuwe generatie’ kunstgrasveld. Hoge kwaliteit, duurzaam karakter, uitstekende speleigenschappen en NOC/NSF en FIFA gecertificeerd. Kurk geeft het veld een natuurlijke look en voorkomt dat de warmte van de zon in het veld trekt.

Zie ook de berichtgeving op de website van de KNVB.

Update 14-10-2016: 
Van de KNVB: We merken dat er nog steeds vragen leven over het gebruik van kunstgras met rubbergranulaat. Langs deze weg informeren we jullie over het feit dat we alle informatie m.b.t. dit onderwerp gebundeld hebben op KNVB Assist. Informatie die ook bruikbaar is om jullie leden te informeren.

Graag benadrukken we nogmaals dat uit meerdere onderzoeken van het RIVM niet gebleken is dat spelen op kunstgrasvelden gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, en dat er op de betreffende velden gespeeld kan worden. De KNVB is wel tevreden met de toezegging van het RIVM voor nieuw onderzoek en resultaten op korte termijn.