Vandaag 22 april 2017 is het dan eindelijk zover en gaan we op ons jaarlijkse kamp. Dit jaar hebben we voor een locatie gekozen die iets dichterbij de SV Loosduinen ligt maar wel beschikt over een mooie natuurlijke omgeving. Na een kleine praatje in de kantine stappen we in de bus voor deze verre reis.

Na een klein uurtje zijn we op onze bestemming aan de Oostvoornse Plassen op de grens tussen Zuid-Holland en het verre Zeeland. Na het uitstappen en het verdelen van de kamer zijn de kinderen op verkenning gegaan in de omgeving en heeft ome Jan het voetvolley veldje uitgezet. Om 12:00 uur beginnen de eerste pubers toch wel te klagen dat ze dood gaan van de honger, dus onder aanvoering van tante Madelon heeft de leiding gauw de tafel gedekt en konden onze sterren aan de lunch. Na de lunch hebben we verteld dat we ook dit jaar weer corvee dienst hebben dus de eerste ploeg kon onder begeleiding van juffrouw Jan aan de afwas. Na de afwas gauw de voetbal schoenen aan want het is tenslotte een voetbal kamp.

Jerry uhhh Sander en Raymond hebben gauw een toernooitje in elkaar gedraaid en samen met de kids en ome Jan de veldjes uitgezet. Zoals jullie weten zijn deze voetbal toernooitjes een lust voor het oog zo ook nu weer, we hebben genoten van panna’s ( toch Daan Keyzer) en de nodige hoogstandjes. Uiteindelijk heeft de begeleiding besloten dat iedereen winnaar was. Even opruimen met zijn alle en weer lekker met je vriendje ravotten, kanoën en voetvolley.

Om 18:00 uur had de leiding de tafel al weer gedekt en konden de vedette genieten van de kookkunsten van Jolanda van de Paasheuvel groep. Ze had heerlijke groente soep gemaakt waar onze soep monster Ivan wel 8 kopjes van op heeft, en als toetje had ze lekker patatjes met hamburgers en voor Madelon lekker sla. Na het eten en de corvee werd er onder begeleiding van Co de Boswachter (Madelon) een mooie avond wandeling gedaan langs het water.

Nu gaan we lekker tafel tennissen, film kijken en natuurlijk vroeg naar bed maar daarover morgen meer

Jan, Madelon, Sander en Raymond

Foto’s vanaf het vertrek vanaf Madestein:
[nggallery id=457]

Foto’s vanaf het voetbalkamp

[nggallery id=456]