Gisteren op dag 2 hebben we jullie verteld over de dag en het begin van de avond. Na deze gebeurtenissen hebben de mannen languit op een stoel of bank nog een film gekeken en gingen ze rond 0:15 naar hun bed, waar het in een aantal kamers toch wel redelijk lang werd vol gehouden om nog te kletsen, waar in andere kamers de oogjes al eerder dicht waren dan dat de leiding het licht uit kon doen.

Op dag 3 zouden we iets eerder op staan want we moesten alles opruimen en bezemschoon achterlaten. Om 7 uur zou de wekker gaan, maar de 2 vroege vogels, Madelon en Raymond waren ervoor al wakker zodat Raymond gelijk kon douchen en Madelon het bakkie koffie kon zetten om tante Jan ook weer op de wereld der levende te krijgen. Snel de kinderen wakker maken want er waren toch wel kamers waar een bom ontploft was en zoals jullie ondertussen wel weten moest er ook nog ontbeten worden. Zo gezegd zo gedaan, om 8:10 zat iedereen aan het ontbijt. Hierna moest Grote Smurf Raymond toch wel met slecht nieuws komen: de kinderen moesten mee helpen met opruimen.

Helaas hebben we hier geen beelden van maar ik kan jullie vertellen dat iedereen heeft mee geholpen met opruimen, vegen, afwassen en nog meet van die nodige klusjes om alles weer netjes achter te laten. Omdat iedereen zo goed heeft mee geholpen waren we een uur eerder klaar dan dat smurfin Madelon had bedacht dus zodoende hadden de kinderen nog een uur voor dat de bus er was en werd er weer getafeltennist en gevoetbald.

Toen de buschauffeur er eenmaal was, wilde iedereen toch wel in de bus naar het volgende onderdeel, de rondleiding door het kasteel. Over deze rondleiding zal ik jeullie niet verder lastig vallen want hier zijn wel plaatjes van maar wat een leuk stadion is dat zeg. Na de rondleiding hadden we de kids beloofd om even langs de gele M gaan om toch wel enige ongezonde voeding binnen te krijgen want zo als jullie wel weten word er altijd super gezond gegeten op het kamp.

Na deze heerlijke versnapering zijn we verder gegaan aan onze reis richting het mooie Madestein waar, ach dat hoef ik niet te vertellen want daar waren jullie als ouders allemaal bij.
Mannen en dames wij hebben een leuk kamp gehad en hopen dat jullie dat ook hadden.

Nu lekker vroeg naar bed en gaan genieten van de vakantie.

Grote Smurf, Smurfin, Lol Smurf en Bril Smurf

[nggallery id=461]