Na de persconferentie van afgelopen maandag waren we toch wel opgelucht. Niet over de maatregelen, maar over het feit dat de jeugd tot 18 jaar wel door mag trainen buiten.
Wij hadden namelijk als laatste officiele training van 2020, straks in de geschiedenisboeken als het “Corona-jaar”, een gezellige training gepland.
Je kunt als je de regeltjes netjes volgt toch nog zoveel gezellige voetbaldingen organiseren voor de kinderen. En dat kon dus woensdag doorgaan.
De organisatoren hadden er zin in. Voor de ouders wat minder leuk van achter het hek, maar zoals zovelen zeiden…het gaat hier om de kinderen en als zij weer met een grote glimlach terug komen….nou jammer dan dat het koud is en wij hier moeten wachten!
Sinterkaas noemde hem al in zijn toespraak aan de kinderen. Hoofdpiet Rutger heeft ook als Kerstelf weer goede ideeen voor een leuk parcours met voetbalspellen. Dit parcours en de bijbehorende penaltybokaal zorgen voor een totaalscore per speler en zo werden zij ook beloond met steeds per team een 1e, 2e en 3e prijs en natuurlijk kreeg ook de keeper een mooie trofee.
Als eerste startte onze jongste jeugd. Bijna alle kinderen waren aanwezig uit de JO7 en met die trainers werd er getraind, gespeeld en geschoten. En dat schieten deden ze op onze keeperstrainster en keepster van Jong ADO, Jasmijn de Groot.
Trainers Jurre, Rachella en Rutger kwamen na afloop met de uitslag. De eerste drie prijzen waren voor Ferdi, Keano en Levi. De andere JO7-spelers kregen een medaille, want zeg nou zelf….ze zijn bijna allemaal even goed 😉
Een half uur later ging de JO8 en JO9 van start onder leiding van trainers Marcel, Nemo en Nick. Ook daar werd bij beiden teams de keepers en de beste drie spelers van deze avond beloond met een Corona-cup!
Daarna de JO11-teams met de trainers Rutger, Chesley, Tyrone en Ricardo. De meisjes met trainsters Rachella en Skylen.
Je zou denken….de oudere jeugd uit de JO13 en JO14 doet hier niet aan mee, maar ook zij waren enthousiast en deden de (soms aangepaste) spellen met plezier en wonnen de bijbehorende bekers.
Na afloop stond er voor iedereen “chocolademelk en oliebollen to go” en werden er hier en daar nog wat foto’s gemaakt. Zie hieronder een deel van de  foto’s. Zo kunnen jullie ook nog een beetje meegenieten van een hele geslaagde avond !!!
Speciale dank aan alle vrijwilligers die hebben meegeholpen om dit voor de jeugd een succes te maken. En Mary (Oliebollenkraam in de Loosduinse Uitleg) voor het bakken van een kleine 200 heerlijke oliebollen !!
Iedereen hele fijne kerstdagen, maak er wat van en blijf gezond.
Tot volgend jaar, een nieuw jaar waarin wij hopelijk snel weer aan wedstrijden kunnen denken!!