S.V. Loosduinen - Beeldbank Eckhardt FotografieHet keurkorps van trainer Dani Luisman heeft de oliebollen goed verwerkt in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger HBS. Er valt natuurlijk heel wat te verdedigen dit nieuwe jaar als statushouder van 7 gewonnen wedstrijden met een doelsaldo van 29 voor en slechts 3 doelpunten tegen. Het eerste wat dan in je opkomt is dan ook, die spelen te laag. Dat is achteraf gezegd ook zo maar in de bekerpoule wordt dit bepaald en juist daar kwam dit team pas laat op stoom.

De JO15-1 is dus een dieseltje waar het motortje dan ook op volle toeren loopt nu het warm is. Tegen HBS werd mede door de geringe tegenstand het beste voetbal van het seizoen gespeeld, er kon naar hartenlust worden getikt en de 5-1 einduitslag zag dan ook niemand als een verrassing. Het fundament van dit elftal is de solide no-nonsens verdediging, op het middenveld zien we een mix van creativiteit en werklust en bovendien scorend vermogen. Als je in de aanval dan nog snelheid en balvaste spitsen bezit is het plaatje compleet van dit overigens vrolijke gezelschap.

Kampioen worden is dan ook de enige optie en die druk is een goeie uitdaging want nu ben je opeens de te kloppen tegenstander voor iedereen en dat kan net zo zwaar zijn als een poultje hoger spelen. A.s. zaterdag gaat die uitdaging beginnen als de nr. 2 Verburgh op bezoek komt. Westlanders die de mouwen opstropen en ons afgelopen zaterdag (zoals dat hoort in de 4e klasse) nauwkeurig geanalyseerd hebben.

De weken van de waarheid dus waar de kroonprins van het Loosduinse trainersgilde Dani misschien nog wel een beetje tegenwind gaat krijgen. Aan keepster Jasmijn wordt met de week iets harder getrokken door jong ADO en is het afwachten of de blessure van Johanny meevalt. Een meevaller daarentegen was de terugkeer van de blessuregevoelige Denzel die met zijn openingsgoal en goeie acties dan ook maar meteen de stijgerrrrrrr van de week is.

Jan.