De Technische Commissie van S.V. Loosduinen is verheugd u te kunnen meedelen dat er een nieuwe trainer is aangesteld voor S.V. Loosduinen 2.

Dick Jol heeft zich bereid gevonden om onze jongens van 2 komend seizoen te trainen, waar wij als vereniging zeer blij mee zijn.

Topvoetbalscheidsrechter Dick Jol werd geboren op 29 maart 1956 in Scheveningen. Hij voetbalde als amateur bij SVV Scheveningen, VIOS en RVC en als (semi)prof in België bij SC Menen, Berchem Sport en Kortrijk en in Nederland bij NEC.

Zijn debuut als fluitist maakte hij in 1985 bij DEVJO 7 – Maasdijk 12. In 1990 kwam hij op de nationale C-lijst, een jaar later in de ‘B’ en in 1992 belandde hij in de A-categorie.

Vanaf 1993 stond Jol negen jaar lang op de internationale lijst van arbiters. In 2001 leidde hij de finale van het Champions League-toernooi tussen Bayern München en Valencia. In 2000 was hij arbiter bij het WK voor clubteams in Brazilië en floot hij de finale. Tot juli 2008 floot Jol wedstrijden in zowel de eredivisie als de eerste divisie. Hij is verder actief voor de Stichting Haags Amateur Voetbal (SHAV) en de Voetbalkrant.

Ook is Jol maatschappelijk betrokken en draagt zijn steentje bij aan diverse stichtingen en goede doelen, zoals The Fishing Dutchman, Spieren voor Spieren, in samenwerking met de Richard Krajicek Foundation, en Right to Play van Johann Olav Koss. Daarnaast is Jol Haags Sportambassadeur en geeft hij lezingen en presentaties aan (sport)verenigingen en het
bedrijfsleven.

Dick Jol heeft veel zin om met onze jonge groep spelers aan de slag te gaan en we zien het nieuwe seizoen reikhalzend tegemoet.