S.V. Loosduinen 2 op archiefbeeld

Zaterdag 23 september stond voor S.V. Loosduinen 2 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Na bekerwedstrijden tegen GDA, HVC’10 en FC ‘s-Gravenzande mochten de mannen van trainer Fredtsjj nu aantreden tegen Die Haghe 3. Bij Die Haghe enkele bekenden op (oud Loosduinen speler Wouter de Kok) en langs (trainer Kenneth Lamens, wie in de Haagse voetbalwereld kent hem niet) het veld.

In tegenstelling tot vorig jaar een aantal nieuwe namen in het veld aan de kant van Loosduinen, waaronder de uit de jeugd overgekomen Wessel Rienstra (k), Lucas Boekamp en Sinan kwam Ocal uit de jeugd. Helaas moest de jeugdige Mike Lunenburg in de warming-up afhaken vanwege ziekte. Ondanks de wisselende resultaten in de voorbereiding vertrok het volledige tweede elftal van de Peenbuikers, vanwege een door de KNVB opgelegde fietscombi op de fiets, vol vertrouwen naar Ockenburgh. Geef dus niet ons de schuld van die parkeercrisis bij Madestein en Ockenburgh, maar neem een voorbeeld aan ons!

De blauw-witten begonnen in het spiksplinternieuwe tenue wat twijfelend aan de wedstrijd. Het elftal had de eerste vijftien minuten nodig om in de wedstrijd te komen en de poppetjes op de juiste plek te zetten. Waar Jaouad in de voorbespreking nog een aantal keer uit positie liep vanwege een opdringerige stoelgang stond ook hij na een rommelige begin zijn mannetje. Loosduinen pakte na vijftien minuten het heft in handen en begon met zo’n 75% balbezit de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met helaas een vroege blessure voor Tim Toet betekende dit de rentree van Jaap Krumeich in het tweede elftal van S.V. Loosduinen. Helaas kon Loosduinen het goede spel niet belonen met een treffer, mede doordat de scheidsrechter het toeliet dat Die Haghe een doorgebroken speler neerhaalde en dit onbestraft liet.

In de rust was iedereen het er over eens, die punten moeten en gaan mee naar Madestein. S.V. Loosduinen 2 bleef de betere partij, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Het vizier van de spitsen Lukas Boekamp en Ruud Kornaat stond niet op scherp. Nadat ook Jaap Krumeich weer geblesseerd het veld moest verlaten (scheurtjes in twee ribben en enkele kneuzingen) moest trainer Fredtsjj improviseren en bracht hij buitenspeler Joey Teuling op het middenveld. Een hels karwei voor zijn medespelers om hem goed aan te sturen. Maar dat is geen punt bij karwei.

Na een scrimmage voor het doel was het de topscorer van Loosduinen 2 (Lucas) die de bal op miraculeuze manier in het doel wist te krijgen. De verdiende voorsprong voor Loosduinen was een feit. Ook de polyvalente middenvelder Steffen Grijspaardt ging nu uit voorzorg naar de kant, waardoor het elftal van Fredtsjj wéér op de schop moest. Maar de Peenbuikers zijn zo veelzijdig, daar is een transgender jaloers op. Het laatste kwartier stond Loosduinen 2 nog onder druk, maar doelman Wessel Rienstra voorkwam de gelijkmaker, door met een katachtige reflex de bal uit de kruising te tikken.

Die Haghe? Nul punten!
Loosduinen? Drie punten!
Hotel? Trivago!