S.V. Loosduinen leed afgelopen zaterdag duur puntenverlies in de strijd om handhaving in derde klasse B. Op Sportpark Madestein werd een 1-2 nederlaag geleden tegen VV Schipluiden. Met Benardo Bor, Anton Habes en Sam van Poorten terug in de basis en zonder de gestopte Dave Lamens, de geblesseerde Tom Vrieling en de geschorste Jean-Paul Alleblas verloren de Loosduiners van de ploeg van Manuel Visser, waarvan uit nog wel met 2-3 was gewonnen. De Blauwwitten staan nog wel op de ‘veilige’ tiende plaats. Eén punt voor op Quick Steps, en drie punten op Maasdijk, komende zaterdag de tegenstander in het Westland.

De thuisploeg, spelend in het wit omdat Schipluiden was ‘vergeten’ het reservetenue mee te nemen,  startte sterk en kwam in de 17e minuut aan de leiding. Uit een hoekschop van Kevin Baptiste liep Richard Nieuwdorp de 1-0 binnen (foto). Kansen waren er ook voor Christiaan Verbree (schot net over) en Richard Nieuwdorp. Nadien kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Doelman Pieter Blanken voorkwam een aantal malen de gelijkmaker. In de 36e minuut lukte dit wel Sjoerd Boks. Na goed doorzetten passeerde hij de Loosduinse doelman. In de eerste helft liep ook Damian van der Horst nog tegen zijn vierde gele kaart op en is daardoor geschorst voor komende zaterdag. Met een 1-1 stand werd aan de thee begonnen.

Na de thee waren de beste kansen voor de bezoekers, zeker in het eerste kwartier. De Loosduiners werden onder druk gezet en kwamen er nog maar sporadisch uit. De beste kans voor de thuisploeg kwam pas in de 70e minuut, doelman Peter Koole keerde het schot van Nieuwdorp fraai. De 1-1 bleef lang op het scorebord staan., maar in de 81e minuut was het raak voor Schipluiden. Doelman Pieter Blanken keerde een schot, maar het was weer Sjoerd Boks, die al dan niet in buitenspel, van dichtbij scoorde uit de rebound. Met Kenan Schenkeveld en Theo van der Hoeven in de ploeg werden nog meer risico’s genomen en zelfs doelman Pieter Blanken ging een aantal malen mee in de aanval, maar de bezoekers waren bij de uitvallen dichterbij een treffer, dan de thuisploeg. De snelle Christiaan Verbree, begonnen als rechtsbuiten en geëindigd als linksback, voorkwam verdedigend een aantal malen een derde treffer. De Blauwwitten, waar Tom Vrieling voorin werd gemist, drongen in de slotfase wel  aan en waren vooral met een aantal vrije trappen, rond het strafschopgebied, dichtbij de gelijkmaker. Maar doelman Koole keerde de schoten van Kenan Schenkeveld en Kevin Baptiste en voorkwam de gelijkmaker. Na acht minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Hoensbeek pas voor de laatste maal en stond een eindstand van 1-2 op het scorebord.

Trainer Richard Douw na afloop: “We waren gedeeltes van de wedstrijd goed, maar we missen een stukje realiteit. We zijn soms te naïef, te bleu. Er zit onzekerheid in de ploeg, we missen natuurlijk onze motivator Dave Lamens, die vanwege een knieblessure is gestopt. Schipluiden is de gelukkige winnaar”

Komende zaterdag wacht Maasdijk, waartegen thuis met 3-3, na een 1-3 achterstand vlak voor tijd, toch nog werd gelijkgespeeld. Een belangrijke ‘zespuntenwedstrijd’ voor het elftal van Richard Douw en Patrick Puister. Met nog zes wedstrijden te gaan blijft het spannend in de derde klasse B, zowel bovenin als onderin.

[nggallery id=452]