Zenuwachtige koppies verzamelden rond 9 uur op Loosduinen, bepakt met tassen, koffers en rugzakken!

Na het checken van de namen gingen we met z’n allen richting de bus. Alleen de buschauffeur had een probleempje… zijn koffer stond nog op de stoep bij zijn hotel. Gelukkig waren daar de reddende engelen Jeroen en Colin die zijn koffer opgepikt hebben! Er stond ons een lange rit richting Kamp Heino te wachten.

Na een korte plaspauze in de wildernis, de plantjes zullen daar vast goed groeien, kwamen we zo rond half 1 aan in Heino. Als eerst gingen de jongens hun spullen naar de kamers brengen en een bed uitzoeken. Voetbalkleding aan en daarna wachtte ons een lekkere lunch in het restaurant. Toen was het eindelijk tijd voor het eerste toernooitje, door Rutger tijdens de busreis in elkaar geflanst. Chelsea, Barça, Dortmund, Real, Atletico, Juventus en Monaco mochten aantreden in teams van 4 mannen. Met de clubkleuren op hun wangen gingen ze de strijd aan. Na een paar spannende potjes kwam Atletico als winnaar uit de bus!

Meteen door naar een potje zaalvoetbal, het leukste was natuurlijk het potje met de jongens tegen de leiders. Na een paar mooie doelpunten waren de leiders helemaal ingemaakt en wonnen de jongens! Even een uurtje vrije tijd. Voetballen, lekker rondrennen of spelen in de speeltuin.

Rond een uur of 18 konden we aan het diner in het restaurant, patat met een gehaktbal of macaroni. Jullie kunnen vast raden wat de meeste deze avond aten…

Na het eten stonden de bingo in het huisje en het douanespel in het bos op het programma. Als eerst gingen de F-jes het bos in onder leiding van de mannen om het douanespel te spelen. De E-tjes bleven bij de vrouwen om bingo te spelen. Na een uur kwamen de F-jes terug uit het bos en mochten de E-tjes mee het bos in en de F-jes konden Bingo spelen. Wij kunnen jullie vertellen… een kippenhok is er niks bij!

Toen was het toch echt tijd om te gaan douchen en naar bed te gaan…. 28 kinderen en 4 douches, wij hoeven jullie verder niets te vertellen toch?! Ze liggen nu lekker op bed, we zijn benieuwd hoe laat ze gaan slapen, het is nu half 12…

Tot morgen!

[nggallery id=458]