Ze lágen om half 12 lekker op bed, alleen duurde het uiteindelijk tot half 3 / 3 uur dat ze sliepen! De leiding had al gewaarschuwd, als jullie over een half uur niet slapen gaan we rondjes rennen. Na een half uur waren de meeste nog wakker. Thijs en Keano lagen in diepe slaap en sliepen overal stug doorheen. De leiding vond het wel welletjes en liet alle kinderen die op dat moment nog wakker waren even lekker rond rennen op het veld…
De jongens wilde dit eigenlijk in “habiba”-stijl doen, maar dat vonden we weer net iets te ver gaan! De meeste kwamen half slapend in “geleende” kleren de trap af. Na een aantal uurtjes kwartier gingen de jongens moe hun slaapzak in. Eindelijk rond een uur of 3 keerde de rust terug in huisje 25.

Dit duurde echter niet heel lang, want om 6.15 hoorden wij de eerste geluiden voorbij komen. We hoorden onder andere “waarom is kamp niet 5 dagen” en “*******, ****** en ******” en “hier zijn alleen maar boeren”.
Nadat iedereen om 8 uur fris en fruitig aan het ontbijt had gezeten, ging ieder zijn eigen gang. Lekker spelen, voetballen en chillen. Rond een uur of elf werden de jongens vermaakt met een voetbalquiz georganiseerd door Rutger en Jeroen. Colin trotseerde met een aantal jongens de hagel en hield het spookverhaal in ere door met ze naar het bos te lopen.
Kennen jullie trouwens het verhaal van de piraat van Heino al? Dat kunnen de jongens jullie maandagavond waarschijnlijk heel goed vertellen…..

Na de lunch, waar we eigenlijk een half uur te vroeg waren (het kamphoofd had het even verkeerd gelezen), gingen de jongens, Rutger en Jeroen zwemmen. De meeste waren snel weer terug, het zwembad is namelijk zon verwarmd. En we hebben de laatste week niet heel veel zon gehad.

In verband met het weer zijn we met z’n allen een potje gaan voetballen in de zaal. We merkten nu toch echt wel dat ze toch wel een klein beetje moe waren. Terwijl de jongens weer lekker hun eigen gang gingen, bereiden wij de BBQ voor. Gelukkig is het weer ondertussen weer een beetje opgeknapt.

Jeroen maakte voor ons hamburgers met korting, worst en kipspiezen die naar vis smaakten. Heerlijke salade en patat erbij, lekker hoor!

Na de BBQ was het dan eindelijk tijd voor de chickies in de disco! Gel in de (meeste) haren, lekkere luchtjes en “nette” (alles behalve trainingspak onder het zand) kleren.
Teleurgestelde bekkies omdat de chickies er nou net niet waren, maar ze konden wel helemaal los gaan op de muziek. Hier merkte de leiding toch wel een generatiekloof(je) qua muziekstijl. Aan de versiertrucs werd ook gewerkt, Nico vroeg namelijk aan de mevrouw aan de bar “is dit een muntje voor een drankje of voor een kusje?”

Samantha en Monique sneakten 10 minuten eerder weg uit de disco, een alinea verder komen zij terug in het verhaal.
De rest van de leiding namen de kinderen rond 22 uur mee naar het huisje. Ze gingen van hieruit op onderzoek uit naar het bos. Degene die durfde mochten met de mannen mee, degene die niet wilden of durfden mochten met Stephanie mee. Zij zorgde met klotsende oksels voor schoon gewassen en fris ruikende jongens.

De jongens die durfden gingen op pad, met maar 1 zaklamp op onderzoek in het bos, het verhaal van de piraat in het achterhoofd en “blair witch”-achtige takken in het bos. Dit zorgde al voor wat aardig opgebouwde spanning… toen de piraten ook nog tikkend, rennend en gillend met party poppers het bos uit kwamen rennen was de maat vol! Rennend en gillend als meisjes waren de jongens binnen 2 tellen aan de overkant van het voetbalveld. Ze kunnen het dus wel, zo snel het veld over!

Bijkomen, douchen en de slaapzak in. Om 23 uur wordt het al aardig stil boven om 24 uur is iedereen in (piraten)dromenland, de leiding verbaasd, een nieuw record!

Een geweldige dag, weer veel gelachen en klaar voor de laatste dag!

Tot morgen!

[nggallery id=460]