Op een rustige zaterdag middag vertrok ons vlaggenschip vanaf een zonovergoten Madestein richting De Lier.Daar was de wind wat krachtiger en de zon minder, maar qua weer mochten we zeker niet klagen. Een goed begin. De wedstrijd begon iets na half 3 met een doelpunt van het Lierse “spelertje van de week”. Dat dit het enige doelpunt werd, kon nog niemand vermoeden. Het officiële startschot werd gegeven door de kalme en goed leidende scheidsrechter Ifrandi.
De eerste 20 minuten was wat aftastend van beide kanten, maar wat wel duidelijk werd is dat dit een zware strijd zal worden. Dat bleek in de 24ste minuut toen Lyra scoorde en verwachte de 1-0 op het bord te zetten. Scheidsrechter, grensrechter en publiek waren het erover eens dat dit buitenspel was, dus bleven we met een blanco bord verder spelen. In de 32ste minuut wist Tom Vrieling door te breken, maar werd neergehaald door een Lierse speler wat direct rood opleverde.Verder tegen tien man, wat altijd makkelijk lijkt maar toch lastig spelen is.
Voor de rust verzamelde Lyra nog twee gele kaarten. Nog geen kwartet, maar wel een kwartiertje rust met een stand van 0-0
Tom Vrieling blijft in de kleedkamer achter en wordt vervangen door (de debutant van vorige week) Angelo Holt. Lyra verzamelt nog twee gele kaarten, waaronder eentje voor de trainer. Later ontvangt Loosduinen een eerste gele kaart voor Kris Flinterman.Er wordt gewisseld…Dave Blok en Anton Habes worden vervangen door Nemo Verstraten (JO19; debuut) en Lucas Boekamp.De kaartenserie breidt nog verder uit in een toch overwegend sportieve strijd. Een directe rode kaart voor Lyra en geel voor Kevin Baptiste. De strijd werd spannender en het in grote getalen aanwezige Loosduinen publiek zag veel inzet en strijd.
Het einde van de wedstrijd nadert en Nick Voorham moest ingrijpen bij een doorgebroken speler, wat misschien een doelpunt voorkwam maar hem een rode kaart opleverde. Al met al een mooie wedstrijd, waar we misschien meer uit hadden kunnen halen maar ook ongelooflijk trots op kunnen zijn. Veel langdurige geblesseerden, maar steeds weer Loosduinen jongens/mannen die klaar staan op aan te sluiten bij het eerste. Dat geeft ons wel het echte clubgevoel.
Spelers en begeleiders bedankt voor weer een mooie zaterdagmiddag !!
Aanstaande zaterdag een spannende strijd tegen Duindorp SV.U komt toch ook als 12e man naar SV Loosduinen om 14.30 uur ?