Je komt ze eens in de zoveel tijd tegen, voetballers die een heel elftal beter laat spelen. Feyenoord mocht ooit een jaartje genieten van een gefrustreerde nr.14 die het wat nuffige broertje van Patty Brard, Stanley, liet voetballen en hij werd opeens een Rotterdamse held. Of Gullit die zonder zelf goed te spelen de Helmondse postbode Berry v. Aerle Europees kampioen maakte. Robben wist op 2 achtereenvolgende wereldkampioenschappen zijn trainer/coaches te ontzorgen.

Zo’n speler had de tegenstander van de JO15-1 Verburch JO15-2 zaterdag ook. Hij had natuurlijk een sportpark verderop tegen Die Haghe moeten spelen ware het niet dat het daar afgelast was. Eerlijk is eerlijk, het was genieten om deze geweldenaar aan het werk te zien maar hij was gewoon te goed voor onze, met 8 overwinningen verwend geraakte, blauw-witte brigade. Aanvankelijk viel het veldspel niet eens tegen, er werd op aanwijzing van coach Dani keurig opgebouwd en zonder zelf kansen te krijgen beloofde het een lekkere spannende pot te worden tussen de nr. 1 en 2 van de 4e klasse.

Maar van dit alles tot de Poeldijkse Robben het op zijn heupen kreeg en ook deze niet geheel fitte 49-jarige vlagger tot wanhoop bracht met zijn snelheid. In 10 minuten wordt de strijd beslist door de Berry’s en Stanley’s van Verburgh op aangeven van de onnavolgbare Robben. Met een 0-4 ruststand gooit Dani achteraf gezien ten onrechte het roer om naar een defensief 4-4-2 systeem. Ten onrechte dus omdat zijn collega-trainer besloot er weer een wedstrijd van te maken door zijn gastspeler op de bank te houden. En juist nu had het dit jaar zo goed op dreef zijnde JO15-1 de draad op kunnen pakken, meer dan wat speldenprikjes tegen de overigens goed georganiseerde Westlandse verdediging kwam het echter niet. Als Verburgh dan de 0-5 op eigen kracht scoort en de Poeldijkse sloopkogel het Loosduinse kunstgras weer mag betreden, is de angst voor een nog grotere nederlaag terecht.

Als de Westlandse Robben een voorzet zo tegen Stanley weet te plaatsen dat het nog een doelpunt wordt, slaat bij een aantal ouders (waarschijnlijk van Berry of Stanley) de euforie om in spot. Het enige puntje van kritiek op de Westlanders want ondanks dat je van mening kan verschillen of het voor iemand leuk is om zo onder je niveau te spelen, is het niet verboden.

Tot slot nog een tip voor de hoofdtrainer van Verburch: teken voor 2 jaar bij, dan is dit mannetje 17 jaar en zal hij, net als Robben deed, een grote trainer van je maken.

S.V. Loosduinen JO15-1 -Verburch JO15-2  0-6.

[nggallery id=443]