Een onwerkelijke realiteit…..

Een zo goed als leeg sportcomplex van S.V. Loosduinen…. Op een handje vol met toezichthouders, vrijwilligers, begeleiders en pers is het rond de velden leeg en verlaten.

Geen lagere senioren die na hun wedstrijd nog zitten uit te zweten met een drankje voor de kleedkamer. Geen baco boys die wekelijks hun vaste assortiment aan standaardgrappen ten gehore brengen aan iedereen die het maar horen wilt. Geen groep wijze mannen welke flink discussiëren langs de lijn wat er op het veld zou moeten gebeuren en hoe zij dat in hun tijd beter deden. Geen bepaald individu die steevast de slechtste woordgrappen maakt en vervolgens keihard om zijn eigen grappen begint te lachen (terwijl de anderen dat niet doen). En waar zijn al die mensen die mij aanschieten omdat die hun goedbedoelde adviezen willen vertellen of ten uitvoer gebracht willen zien? Tot overmaat van ramp waren ook de weersgoden ons niet gunstig gezind waardoor het aanblik nog triester werd op deze eerste voetbalzaterdag zonder toeschouwers…

Desondanks wil ik alle toezichthouders en vrijwilligers bedanken voor hun inzet voor de vereniging. Ook op deze bijzondere dag. Ook de niet-bezoekers die wegbleven en de wedstrijd van het eerste wellicht via social media hebben gevolgd. De dag is goed verlopen en de maatregelen werden geaccepteerd.

18:00 uur. Het complex is al ruim een half uur door iedereen verlaten. De kantine is zoals de hele dag leeg en de deur gaat op slot. Dat is weleens anders geweest….

Ralph van der Kaa