Zaterdag speelde vierdeklasser S.V. Loosduinen 1 de tweede bekerwedstrijd van het prille seizoen  in Maassluis. Werd het vorig seizoen in Maassluis al aangetreden bij MSV’71 en VDL, ditmaal was Excelsior Maassluis de gastheer van de Loosduiners. Niet het standaardelftal, dat in de Tweede Divisie speelt, maar het tweede elftal , dat uitkomt in de reserve hoofdklasse, was de tegenstander van de Blauwwitten. Het werd een zware opgave voor het elftal van Richard Douw. Een (flinke) nederlaag werd vooraf ingeschat, maar het bekertoernooi kent soms ook verrassingen. Een verrassing werd het niet in een nat Maassluis. Na bijna 90 minuten floot scheidsrechter Gerritsen uit Schiedam af bij een 4-0 eindstand voor de thuisploeg. Een verdienstelijk resultaat voor een vierde klasser tegen een ploeg die de laatste jaren verschillende prijzen won.

Op 20 juni 2015 werd Excelsior Maassluis 2 nog Nederlands kampioenschap voor reserveteams door Westlandia 2 te verslaan. Vorig seizoen behaalde het elftal de halve finale van de KNVB-beker in categorie één  en moest in die wedstrijd het onderspit delven tegen Noordwijk 1. In de reserve hoofdklasse werd het elftal ook met overmacht, liefst 19 punten voorsprong op Ter Leede 2, kampioen. Door het binnenhalen van een periodetitel plaatste het elftal zich voor het KNVB bekertoernooi voor standaardteams. Excelsior Maassluis kreeg het afgelopen seizoen ook nog het predicaat ‘de beste jeugdopleiding van Nederland’. Vreemd is het dan ook dat dit team dit seizoen niet in categorie één is ingedeeld, maar in categorie twee waarin de derde en vierde klassers van de zaterdag en zondag zijn ingedeeld. Een mogelijke reden hiervan is dat de reserve elftallen nu niet tegen het eigen eerste elftal kunnen spelen?

De Loosduiners wonnen vorige week met 3-0 van de titelkandidaat in de vierde klasse B, Wateringse Veld /GONA.  Excelsior Maassluis won met 1-2 tegen en bij derdeklasser VV Naaldwijk, de vierde deelnemer in deze poule.

Op een vroeg tijdstip, 11:00 uur, werd al afgetrapt op het kunstgrasveld in Maassluis. Bij de Loosduiners geen Sam van Poorten (geblesseerd) en Christiaan Verbree begon op de bank. Jessy Smit startte weer als rechtsback, Jeroen Rampaart weer als linksback. Centraal achterin ditmaal aanvoerder Anton Habes en Jimmy Kipp. Sebastiaan van Loenen begon op het middenveld samen met Michael de Bruin en Alvin van Reeuwijk. Vanaf het begin van de wedstrijd was de thuisploeg natuurlijk de bovenliggende partij. De Loosduiners moesten vooral verdedigen en kwamen slechts zelden in de buurt van doelman Lars van Gastel van de thuisploeg. In de 12e minuut was het al raak. Yunes Gulnar scoorde, na een fraaie aanval, met het hoofd. Bij één van de schaarse uitvallen werd Kadir Narsen gestopt.  Onreglementair volgens de leidsman en een gele kaart, de enige kaart van de wedstrijd, was voor deze overtreding voor Laurens Huurman. Doelman Pieter Blanken voorkwam nadien een aantal malen een tweede treffer, die vlak voor rust toch viel. Reilly Bakboord scoorde, ondanks het verkeerd raken van de bal, de 2-0. Vlak voor rust maakte bij de Loosduiners ook Jessy Smit nog plaats voor Christiaan Verbree.

Na de thee, met Jan de Lange voor Kadir Narsen, liep de thuisploeg al snel uit naar 4-0. In de 50e minuut schoot Redouan Omar Ouali fraai raak en een paar minuten later deed ook opnieuw Yunus Gulnar dit voor de thuisploeg. Een grotere uitslag hing in de lucht, maar zover lieten de hardwerkende Loosduinse formatie het niet komen. Met Damian van der Horst voor Khalid Hadchoune in de ploeg bleven de Loosduiners toch op de been. Tom Vrieling schoot een vrije trap nog naast en schoot van ver ook nog een bal in de handen van de doelman. De thuisploeg was tevreden met de uitslag en meer doelpunten bleven achterwege. In de slotfase brak weer het noodweer los in Maassluis en floot de leidsman, iets voortijdig, verstandig voor het einde van de ongelijke strijd. “Terecht verloren van een betere ploeg”, was de terechte conclusie van trainer Richard Douw na afloop.

Komende zaterdag komt VV Naaldwijk naar Sportpark Madestein voor de laatste bekerwedstrijd van het seizoen. Nog niet voor de ploeg uit Naaldwijk, want de wedstrijd tegen Wateringse Veld GONA werd zaterdag afgelast. Excelsior Maasluis 2 mag zich na twee wedstrijden al gaan opmaken voor de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi en zal daarin zeker weer ver komen!

[nggallery id=481]