Na het geslaagde trainingskamp van de selectie in Torremolinos werd er door het vlaggenschip al twee oefenwedstrijden gespeeld, zo werd er gewonnen van de oude glorie met 8-3 en afgelopen dinsdag 17 januari was Die Haghe 2/0.23 de tegenstander hier werd het (geflatteerd) 1-4. Het spel was lang niet slecht.

Zaterdag 21 januari begon het dan weer voor “het echie”; de winterstop zat erop en op het programma stond de uitwedstrijd tegen SV Erasmus. De ploeg van Ronald Paats en Roy de Geus verzamelde om 12:45 uur op sportpark Madestein om hierna gezamenlijk af te reizen richting de Erasmusweg.

De wedstrijd begon om 14:30 uur en al snel werd duidelijk dat de Loosduiners gretig aan het duel begonnen want na 15 minuten spelen had het eigenlijk al 0-2 moeten staan. Na 14 minuten spelen was het Nemo Verstraten (die overigens weer een hele goede wedstrijd speelde) die Tom Vrieling met een goede pass vrij zette voor de keeper, Tom Vrieling (Man of the Match) faalde niet en zo stond de 0-1 op het scorebord. Nog geen twee minuten later was het Bart Ruwaard die met een Judoworp binnen de 16 werd neergelegd. De scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven aan Loosduinen. Bart zelf nam de penalty, maar de keeper van Erasmus pakte deze bal goed en zo bleef het 0-1. Erasmus kreeg ook kansjes maar keeper Pieter Blanken stond keer op keer paraat samen met zijn verdedigers. Na 35 minuten maakte Bart Ruwaard zijn gemiste penalty goed door de 0-2 binnen te schieten. Vlak voor het rustsignaal nog een vervelend incident: Jaiden Groenland maakte een verkeerde stapbeweging en moest zich in de rust laten vervangen door Jaimen Molier. In de rust benadrukte trainer Ronald Paats dat het team goed bezig was maar een tussenstand van 0-4 ook zeker tot de mogelijkheden had kunnen behoren. De eerste helft werden er door het ontbreken van scherpte te veel grote kansen gemist.

De tweede helft begon Loosduinen minder geconcentreerd en Erasmus kreeg meer het geloof dat de eerder opgelopen schade hersteld kon gaan worden, verder dan wat kleine kansen kwam het echter niet. En in de 70e minuut scoorde Bart Ruwaard uit een voorzet van Tom Vrieling de 0-3. In de 89e minuut zorgde Tom Vrieling ook nog voor de 0-4 op aangeven van Jaimen Molier. In de blessuretijd deed Erasmus nog iets terug en zo stond de 1-4 op het scorebord. Hierna floot scheidsrechter Poelenjee die overigens een goede wedstrijd had gefloten in de verder sportieve wedstrijd af. De vreugde aan Loosduinse kant was groot en deed door dit resultaat goede zaken op de ranglijst door de middenmoot aan te haken. Samen met Erasmus werd er in de kantine met een zanger de 3e helft ingeluid en bleef het nog lang gezellig op de Erasmusweg.

Aanstaande zaterdag speelt ons eerste elftal de thuiswedstrijd tegen ODB aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur. De selectie zou het geweldig vinden als u deze wedstrijd ook weer aanwezig bent!

Tekst: Sander Böhms; foto’s Marcel Verstraten