S.V. Loosduinen en GDA kwamen zaterdag in de derby op Sportpark Madestein niet tot scoren. In een matte wedstrijd bleef de stand na 90 minuten 0-0. Een belangrijk punt voor de formatie van Richard Douw in de strijd om het behoud van het derde klasseschap. Het elftal staat nu op een degradatieplek (nr.13) en moet in de komende drie wedstrijden drie punten goedmaken op Maasdijk om direct in de derde klasse te blijven. GDA heeft al een periodetitel op zak en mag binnenkort gaan strijden in de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse het volgend seizoen.

De Blauwwitten misten een flink aan aantal spelers bij de aftrap, waaronder de geschorsten Jean-Paul Alleblas, Richard Nieuwdorp en Tom Vrieling. Jeroen Rampaart was weer terug in het elftal en Christiaan Verbree was de eenzame spits in een verdedigend opgestelde formatie. GDA had nog wat goed te maken na de 1-5 nederlaag in de thuiswedstrijd op 12 november 2016 en begon dan ook sterk aan de wedstrijd. De hele wedstrijd waren de Roodwitten de ploeg met het meeste balbezit, maar zonder echte grote kansen te kregen. Tegenover een hardwerkende Blauwwitte formatie die streed voor een goed resultaat.

De eerste kans was voor de thuisploeg, maar aanvoerder Kevin Baptiste en Damian van der Horst konden niet profiteren van slecht uitverdedigen van doelman Sander van der Toorn. Al vrij snel moest Wesley van Maren geblesseerd afhaken bij de ploeg van Dennis Roerade. Glenn Sjouke was zijn vervanger. De beste kans voor de Roodwitten was halverwege voor Marcel Pronk, die naast schoot. De Blauwwitten stonden vooral onder druk en de uitvallen gingen vooral via de snelle Christiaan Verbree, die het de verdediging van GDA vaak knap lastig maakte deze middag.

Na de thee hetzelfde spelbeeld. Een aanvallend GDA en een verdedigend S.V. Loosduinen, met in de achterhoede vooral een hoofdrol voor Sam van Poorten en doelman Pieter Blanken. Lopende de tweede helft kwamen de Loosduiners onder de druk vandaan. De snelle Christiaan Verbree was een aantal malen dichtbij de openingstreffer. In de 75e minuut was ook Francesco Fens dichtbij een GDA treffer, maar zijn bal ging voorlangs het doel van doelman Blanken. Aan de overzijde redde doelman Van der Toorn nog op inzetten van Jeroen Rampaart en invaller Joey Teuling, gekomen voor de moegestreden Christiaan Verbree. Om een doelpunt te forceren kwam ook nog de lange spits Rogier Beld in het veld bij de bezoekers, maar de sterk spelende Sam van Poorten gaf hem geen kans om tot scoren te komen. De wedstrijd bleef spannend tot het laatste fluitsignaal. De thuisploeg bleef overeind. Vlak voor het einde van de wedstrijd verving de jeugdige Kai van der Leeuw ook nog de ook moegestreden Jurgen Kalkman bij de thuisploeg.

In deze sportieve derby, die weer veel publiek trok, liep alleen S.V. Loosduinen speler Theo van der Hoeven tegen een gele kaart op, een kaart zonder gevolgen, gegeven door de goed leidende invaller scheidsrechter René Sinke uit Bodegraven.

Komende zaterdag wacht de Loosduiners de belangrijke wedstrijd, de derby tegen en bij S.V. Houtwijk. De nummer veertien op de ranglijst, op zeven punten afstand van de Blauwwitten. Bij winst doen de Loosduiners goede zaken, maar is S.V. Houtwijk, en ook bij een gelijkspel, gedegradeerd naar de vierde klasse. Het elftal van Patrick Demmers strijdt dan ook voor zijn laatste kans. De belangen zijn dan ook groot komende zaterdag op Sportpark Rijnveld aan de L. van Vuurdestraat in het stadsdeel Loosduinen. Aanvang: 14:30 uur. Nadien volgen voor het elftal van Richard Douw nog wedstrijden tegen Verburch (thuis) en tot slot VELO (uit). Het blijft spannend onderin de derde klasse B, waar Die Haghe zaterdag de terechte kampioen werd, gefeliciteerd.

[nggallery id=462]