naaldwijk-01V.V. Naaldwijk won de thuiswedstrijd tegen S.V. Loosduinen afgelopen zaterdag verdiend met 3-0. Maar pas in het laatste kwartier gingen de bezoekers ‘kopje onder’ en vielen de laatste twee doelpunten in blessuretijd. Bij de Loosduiners weer veel invallers, die ondanks hard werken, toch tekort kwamen in Naaldwijk en via drie treffers van de invallers bij de thuisploeg de strijd verloren.

Voor het eerst sinds het seizoen 2011-2012 troffen beide ploegen elkaar weer in de competitie op sportpark ‘De Hoge Bomen’. Naaldwijk degradeerde het vorig seizoen bijna naar de vierde klasse. Pas op de laatste competitiedag speelde het elftal zich veilig. De Loosduiners promoveerden via de nacompetitie naar de derde klasse, maar missen tot op heden de kwaliteit en voldoende spelers om in de derde klasse een rol van betekenis te spelen. Een waslijst aan spelers zijn om uiteenlopende redenen afwezig, al vanaf het begin van het seizoen. Zo zaten zaterdag Kevin Baptiste, Bernardo Bor, Ferdi Ersoy, Jeroen Rampaart, Desley Rodenburg en Theo van der Hoeven aan de kant met blessures, was Richard Nieuwdorp nog op vakantie en speelde Sam van Poorten in het tweede elftal mee. Een tweede elftal dat, ondanks de blessuregolf, zaterdag knap won bij KMD 2 met 1-2! In het basiselftal van de trainers Richard Douw en Patrick Puister keerde Jean-Paul Alleblas terug van blessureleed. Stonden de jongelingen Damian van der Horst, Kenan Schenkeveld en Jessy Smit ook weer in de basis en was er voor het eerst dit seizoen ook een plaats voor Sander Boersma en Joey Teuling in het vlaggenschip van S.V. Loosduinen.

naaldwijk-05In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De bezoekers waren na vijf minuten al dichtbij een openingstreffer maar scheidsrechter A. Lingen uit Gouda zag geen overtreding binnen het zestienmetergebied op Joey Teuling. Aan de overzijde zag hij dit later in de eerste helft ook niet na een overtreding op een Naaldwijk-speler. Kansen waren er in de levendige eerste helft voor beide doelen. De snelle spitsen Joey Teuling en Christiaan Verbree maakten het de thuisploeg regelmatig moeilijk. Evenals spits Tom Vrieling die een aantal malen dichtbij een treffer was, maar doelman Jeffrey Wubben was een aantal malen zeer attent. De Loosduinse doelman Pieter Blanken trad ook een aantal malen reddend op bij een schot van Sebastiaan van den Berg en een kopbal van Jacco Wevers.

Na de thee was het elftal van Chris Treling de bovenliggende partij en zette het team de Blauwwitten onder druk. Het wachten was op de openingstreffer van de thuisploeg, want de Loosduiners leden nu te veel balverlies om aanvallend gevaarlijk te zijn. Toch duurde het tot de 75e minuut voordat de eerste treffer viel. Michiel van den Berg vond met een steekbal invaller Aike van den Bos die de 1-0 op het scorebord zette. Met een extra spits, Bas Wesseling voor de moegestreden Jean-Paul Alleblas, waren de Loosduiners toch nog dichtbij de gelijkmaker, maar eerst kwam Christiaan Verbree een teen tekort voor de gelijkmaker na een voorzet van Joey Teuling. Even later voorkwam doelman Jeffrey Wubben een treffer door op fraaie wijze een hard afstandsschot van Jessy Smit uit de kruising te halen. Schoten van Rami Abdelrazak en Kenan Schenkeveld troffen ook geen doel.

naaldwijk-07In de slotfase namen de Blauwwitten risico’s om de gelijkmaker te forceren. Aanvoerder Dave Lamens schoof door, maar de treffer viel niet. Wel liep V.V. Naaldwijk in de 91e en 95e minuut nog uit naar 3-0, via opnieuw Aike van den Bos en een andere invaller Tim Kardol. Beide keren stond aanvaller Rashidi Gilkes aan de basis van deze doelpunten. Na de derde treffer was de sportieve wedstrijd afgelopen en was alleen de naam van Naaldwijk-speler Michiel van den Berg terug te vinden in het boekje van de leidsman.

Door deze nederlaag zijn de Loosduiners gezakt naar de elfde plaats in de derde klasse B. Komende zaterdag geen wedstrijd voor de Blauwwitten en kunnen hopelijk veel pijntjes genezen voor de belangrijk wedstrijd tegen VV Maasdijk, de nummer twaalf, op zaterdag 29 oktober a.s., op Sportpark Madestein.

[nggallery id=430]