S.V. Loosduinen verloor zaterdagmiddag verdiend, maar wel geflatteerd met 5-2 van MVV’27 in een regenachtig Maasland. Bij de rust was de stand 1-1. Sinds lang weer op bezoek in Maasland zat het de Loosduiners bepaald niet mee. Met de nog niet 100% fitte Kenan Schenkeveld op de bank, en zonder de geschorste Sam van Poorten en geblesseerde Theo van der Hoeven, maar wel met Christiaan Verbree terug in de basis werd aan de negentiende competitiewedstrijd begonnen. In het eerste half uur waren de Blauwwitten nog wel de iets betere ploeg en kregen ook enige kansen. Uit een hoekschop van Kevin Baptiste lukte het Desley Rodenburg op het Maaslandse doel te koppen, maar invaller doelman Mostert keerde de bal. Verder doken Jesse Smit en Tom Vrieling een aantal malen gevaarlijk op voor het doel van de thuisploeg. MVV’27 scoorde wel als eerste, maar dit doelpunt werd door scheidsrechter Ed Pieterman terecht afgekeurd wegens buitenspel. In de 19e minuut ging Tom Vrieling alleen op doelman Mostert af en passeerde hem met een fraai schot. Nadien werd de thuisploeg sterker en werd de wedstrijd, mede door de regen, rommelig. Veel ballen kwamen niet meer aan bij beide elftallen. MVV’27 drong en was nu wel de bovenliggende ploeg en was vooral gevaarlijker via de snelle spitsen. De Loosduinse verdediging had het nu moeilijk en kwam nog maar sporadisch onder de druk uit. In de 37e minuut scoorde Lars Kloet met een kopbal uit een hoekschop van Dennis Louter de verdiende gelijkmaker. Met 1-1 stand werd aan de thee begonnen.

Na de thee verscheen de net vader geworden routinier Roel Nooteboom alsnog in de ploeg bij de Maaslanders. In de 47e minuut werden de bezoekers een strafschop onthouden, nadat Richard Nieuwdorp aan zijn shirt werd getrokken door Lars Koet en ten val kwam in het zestienmetergebied. Door de leidsman werd dit, waarschijnlijk  als enige op het Sportpark, niet waargenomen, deelde hij achteraf ook mede. De thuisploeg kwam hiermee goed weg. In de 60e minuut verraste Roel Nooteboom doelman Blanken van dichtbij en stond de 2-1 op het bord. Een gouden wissel van trainer Broekman, die na de rust ook met vier aanvallers ging spelen. Loosduinen ging op jacht naar de gelijkmaker en via een eigen inzet van een Maaslander lukte dit bijna, de bal ging net naast. Goed doorzetten van Nieuwdorp in de 68e minuut betekende toch de gelijkmaker. Na het mistastten in de verdediging van de thuisploeg omspeelde hij fraai doelman Mostert en uit een moeilijke hoek scoorde hij 2-2. Lang konden de Loosduiners hiervan niet genieten , want nog geen minuut later komt de thuisploeg weer op voorsprong. Doelman Pieter Blanken liet een schot los op het gladde veld en Rick Zwaard scoorde van dichtbij de 3-2. Even daarna was zijn ingreep op een schot van Leon van Kersbergen stukken beter. De strijd werd feller en in de 72e minuut ontving Kevin Baptiste een terechte gele kaart voor een overtreding op Lourens van Rooijen. Jean-Paul Alleblas ontving eerder ook al geel na een ‘bodycheck’ op een tegenstander, vlak voordat hij werd vervangen door Sander Boersma.

Risico’s werden nu genomen door het elftal van Richard Douw en Patrick Puister om de gelijkmaker te forceren. Tom Vrieling en Richard Nieuwdorp waren hier dichtbij, maar de treffer viel weer aan de overzijde. In de 82e minuut scoorde opnieuw Rick Zwaard, 4-2. In de 87e minuut viel aanvoerder Dave Lamens geblesseerd uit en maakte jeugdspeler Gert-Jan Heerema zijn debuut bij de Loosduiners. Bij zijn eerste balcontact liet hij zich gelijk al goed zien door een Maaslander bijna onder de graszode te stoppen. In de 90e minuut maakte Rick Zwaard zijn hattrick compleet door 5-2 te scoren. Niet veel later floot de leidsman voor het einde en stond de eindstand van 5-2 op het scorebord. Een grote zege die pas in de slotfase gestalte kreeg.

Trainer Douw was na afloop woedend: “Onze slechtste wedstrijd van dit seizoen. We zijn totaal niet stabiel en daar moet we van af. Tegen Die Haghe en Ariston’80 speelden we wel goed. Dit was het een wanprestatie.”

Komende weken wachten de Blauwwitten belangrijke wedstrijden tegen directe concurrenten voor handhaving in de derde klasse. Te beginnen a.s. zaterdag thuis tegen S.V. Schipluiden, aanvang 14:30 uur op Sportpark Madestein.

Voor het verslag en de foto’s van MVV’27, zie: http://www.mvv27.nl/mvv-27-pakt-ruim-loosduinen-5-2 

Hier het verslag uit AD/Rotterdam, editie Waterweg, Hattrick Rick Zwaard helpt MVV’27 langs Loosduinen

[nggallery id=450]