Door een fraaie 1-3 winst in de derby van Madestein, en de uitslagen op de andere velden, heeft het elftal van Richard Douw weer aansluiting gekregen bij de subtop in de vierde klasse B. Met negen punten uit vijf wedstrijden zijn de Loosduiners gestegen naar een gedeelde vierde plaats in de vierde klasse B.
Bij de Blauwwitten begon Jeroen Rampaart op de bank, zijn vervanger was Damian van der Horst en nam Sebastiaan van Loenen de plaats in van de zwaar geblesseerde Anton Habes. Verder waren er basisplaatsen voor Kevin Baptiste, Jimmy Kipp en Jan de Lange.

Na het vuurwerk langs het veld ontspon zich voor ruim 250 toeschouwers op Sportpark Madestein een spannende strijd, waarbij de Blauwwitten de gelukkigste ploeg waren. S.V. Madestein was nog ongeslagen, speelde wel een keer gelijk, maar de Loosduiners kenden al zes verliespunten na vier wedstrijden en moesten dan ook winnen om niet verder achterop te geraken.
Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar het waren de bezoekers die de leiding namen. In de 16e minuut scoorde Jimmy Kipp. Hij profiteerde van een steekbal van Kevin Baptiste en schoot de bal hard en hoog langs doelman Bulent Ozcan. Niet lang konden de Blauwwitten hiervan genieten, want nog geen minuut later stonde gelijkmaker op het scorebord. Spits Roelle Brute passeerde van dichtbij doelman Pieter Blanken. Daarna waren Tom Vrieling (voorlangs) en Kadir Narsen (bal van de lijn gehaald) dichtbij een voorsprong voor de Blauwwitten, maar met een 1-1 stand werd aan de thee begonnen.

Na de thee was de thuisploeg het eerste half uur de bovenliggende partij, zonder echte grote kansen te creëren. Slechts spaarzaam waren de bezoekers nu voor het doel doelman Ozcan te vinden. De druk nam toe onder aanvoering van vooral Kees van der Straaten en aanvoerder Alvio Simson. S.V. Loosduinen ontsnapte een strafschop, toen Damian van der Horst al dan niet een overtreding in het zestien meter beging. De warrig leidende scheidsrechter van den Dop uit Leiden zag er geen strafschop in. Doelman Blanken voorkwam ook een aantal reddingen ook een treffer van de thuisploeg.

Niet veel later stond verrassend de 1-2 op het scorebord. In de 72e minuut bereikte Tom Vrieling, uit een snelle tegenstoot, bij de tweede paal Kadir Narsen, die de 1-2 binnen schoot. Het bleef spannend, maar de Loosduinse verdediging onder aanvoering van aanvoerder Sam van Poorten en Sebastiaan van Loenen hield stand, al voorkwam in de blessuretijd de lat de gelijkmaker van Roelle Brute de gelijkmaker. Zijn fraaie schot ging via de onderkant lat het veld weer in. Nadat Alvin van Reeuwijk dichtbij de 1-3 was, doelman Ozcan voorkwam dit, was het ver in blessuretijd Jimmy Kipp die op aangeven van,  Kadir Narsen, volgens velen waaronder ook de assistent-scheidsrechter van de thuisploeg in buitenspelpositie, de 1-3 binnenschoot, wat ook de eindstand was.
In de tweede helft kwamen bij de Blauwwitten Jessy Smit, Jeroen Rampaart en Sinan Ocal nog in de ploeg. In het boekje van de leidsman verdwenen in de sportieve strijd toch vijf spelers, drie bij de thuisploeg en twee bij de bezoekers.
A.s. zaterdag de thuiswedstrijd tegen GSC ESDO, de gedeelde nummer vier op de ranglijst.

[nggallery id=487]