Na een Nieuwjaarsloop door het recreatiegebied Madestein georganiseerd voor jong en oud door de vriendenloopgroep W.I.N. vond bij S.V. Loosduinen weer de traditionele Nieuwjaarswedstrijd, ditmaal op zaterdag 6 januari 2018. Na één minuut stilte ter nagedachtenis aan de kortgeleden overleden Ineke Elve en ‘lid van verdienste’ Piet Meijer werd onder prima weersomstandigheden afgetrapt.
Onder leiding van scheidsrechter Linda Blanken won een combinatie van het eerste en tweede elftal, net als vorig jaar, met 3-1 van de ‘oude Glorie’ in een wedstrijd van tweemaal 40 minuten. Bij de ‘oude Glorie’ waren o.a. Arjan Knoester en Maarten Korbee aanwezig, maar ook verschillende spelers van het vierde elftal en het Veteranenelftal, spelers die ooit speelden in eerste elftal van S.V. Loosduinen.
In de eerste helft nam het elftal van Hans Koningen verrassend al na vijf minuten de leiding door een mooie treffer van Jean-Paul Alleblas. Hij passeerde doelman Gertjan Waanders met een afstandsschot. Het duurde tot de 34e minuut voordat de gelijkmaker op het scorebord stond. De meegekomen Nick Voorham scoorde van dichtbij de gelijkmaker. Hij liet doelman Ronald van Hasselt kansloos.

Na de thee scoorde Ralph van de Kaa al snel de 2-1, na een fraaie passeerbeweging. Niet veel later scoorde ook Jurgen Kalkman fraai de 3-1. Nadien was de snelle Mark Molenkamp nog wel dichtbij een treffer, maar Gertjan Waanders keerde het schot. Gescoord werd er, met inmiddels veel toeschouwers langs de lijn, niet meer.

Na de wedstrijd was in het clubgebouw van S.V. Loosduinen de drukbezochte Nieuwjaarsreceptie met de speech van onze voorzitter Edwin van der Heiden. Hij blikte terug op 2017 en keek vooruit naar 2018. Onder meer werd door hem gemeld dat Michel Mafficioli de nieuwe trainer van S.V. Loosduinen 2 is. Michel was al actief als trainer bij onze JO17 jeugd. Anton Habes gaat hem als leider assisteren, met Jan Heerema als assistent-scheidsrechter. Verder had hij ook aandacht voor de Haagse Norm, de Hoogvliet voetbalplaatjes-actie die in het voorjaar start en de mogelijke nieuwbouw op ons complex, waar onderzoek naar wordt verricht. Zijn speech is hier te lezen: Nieuwjaar2018

Hierna volgde nog een huldiging van de jubilarissen. Helaas was een aantal uitgenodigde leden niet aanwezig voor deze huldiging. De wel aanwezigen ontvingen een medaille en een bos bloemen van voorzitter Edwin van der Heiden en secretaris Dick Hartman. Koos Groenevelt ontving de medaille en de bos bloemen een dag later van vicevoorzitter Leo Hartman. De overige afwezigen kunnen de medaille afhalen bij het bestuur.

60 jaar:
Koos Groenevelt (afwezig door ziekte), Peter den Hartog, Kees Krens (afwezig, zijn zoon Stefan nam de medaille en bloemen en ontvangst), ere-voorzitter Jan Molenkamp en Bert Molenkamp (62 jaar, maar eerder nog niet gehuldigd)

50 jaar: 
Wybe Boersma, Pico van Bree, Ron Johler en Koos Maquelin

40 jaar:
Erik Flinterman en Ernst van Steenoven (afwezig)

25 jaar:
Frans Helvensteijn (afwezig)

[nggallery id=494]

Jan Noordam maakte de volgende mooie foto’s van de Nieuwjaarsloop:

[nggallery id=495]