Vierdeklasser S.V. Loosduinen, winnaar vorig jaar van het toernooi, won donderdagavond met 3-1 van derdeklasser Quick Steps op het IM Martin Lunenburg jr.-toernooi van sv Houtwijk.
Na een minuut stilte voor de wedstrijd waren in het eerste kwartier de beste kansen voor Quick Steps. Zo voorkwam doelman Pieter Blanken, al dan niet voor de doellijn, een treffer van de Nijkerklaan bewoners. Niet viel later viel toch de 0-1, fraai gescoord uit een vrije trap door Serano Gerritsen. Lopende eerst helft kwamen de Blauwwitten, waar Sebastiaan van Loenen overgekomen van het Amsterdamse OSV een zeer verdienstelijk debuut maakte, beter in de wedstrijd. Kansen kwamen er voor Jimmy Kipp, Furkan Kaya en Kadir Narsen. Met een fraai afstandsschot zorgde Furkan Kaya voor de gelijkmaker nog voor de rust.
Na de pauze veel wisselingen aan beide kanten. Wisselingen die bij de Blauwwitten beter uitpakten dan bij de ploeg van Dick Hooning, die pas zijn eerste oefenwedstrijd speelde. Al snel scoorde Kadir Narsen de 2-1. Een schot van Jeroen Rampaart werd door hem, via zijn hoofd/haar, licht getoucheerd. Met de jeugdige Mike Lunenburg voor aanvoerder Sam van Poorten en Khalid Hadchoune voor Michael de Bruin,  in de ploeg kregen de Loosduiners, met bij vlagen goed spel, nog meer kansen. Maar vooral Tom Vrieling en opnieuw Jimmy Kipp verzaakten de score verder op te voeren. Alvin van Reeuwijk deed dit wel, zodat de eindstand na het laatste fluitsignaal van leidsman Herman Merkestein 3-1 was.
Komende zaterdag spelen de Loosduiners opnieuw op dit toernooi. Laakkwartier zaterdag is dan om 14:30 uur de tegenstander van het elftal van Richard Douw.

Update: S.V. Loosduinen 2/3 speelt a.s. zaterdag niet thuis tegen Floreant 2, maar uit tegen Quintus 2 op het toernooi van en bij SV Honselersdijk, aanvang: 11:30 uur!