Hercules uit 3De topper in 4C Hercules(1) tegen S.V. Loosduinen(3) eindige in 1-1 waardoor Duindorp SV(2) in 4C de lachende derde werd, zonder zelf te spelen, want de wedstrijd tegen Te Werve werd afgelast.

Bij de Loosduiners ontbrak in de basis nog steeds de aan de knie geopereerde Stefan van de Berg, was Jurgen Kalkman op vakantie en begon Vincent Hofman op de bank. In het elftal van Remco Torken ditmaal Mark Molenkamp en was er opnieuw een plaats voor Jeffrey Eckhardt.

Op het kunstgrasveld aan de Vrederustlaan, wat ook te lijden had van de vele regen, waren beide ploegen in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Scheidsrechter Mirjavanmard uit Leiden hield het, gezien de belangen heel  kort . Een rommelige wedstrijd met veel blessurebehandelingen en ook weinig kansen voor beide doelen. Vlak voor rust was de thuisploeg dichtbij de 1-0, maar doelman Ronald van Hasselt keerde het schot van dichtbij. Uit de tegenaanval was dit bijna het geval voor de bezoekers, maar een verdediger van Hercules voorkwam een treffer van Sander Huijbers, die te lang twijfelde.

Na de thee een heel andere wedstrijd, waarin van alles gebeurde. Nu wel veel druk op het Loosduinse doel van de koploper, vooral via acties van de snelle spitsen. Vooral Robin van der Tol en Nino Rampone hadden het achterin moeilijk tegen de beweeglijke spitsen. In de schaarse tegenaanvallen waren Sander Huijbers en Dylan Zoutendijk een paar keer gevaarlijk voor de blauwwitten. In de 62e minuut was het raak voor Hercules. Invaller Kahlid Chibani passeerde doelman Van Hasselt van afstand. Niet veel later was een overtreding van Huijbers, met geel al op zak, de aanleiding voor een opstootje. Niet alleen de Loosduiner mocht na het oponthoud voor de overtreding met rood vertrekken, maar ook twee spelers van Hercules kregen rechtstreeks rood van de leidsman. Aanvoerder Abdel Achahbar en Zakaria Hadioui mochten wat eerder dan de rest gaan douchen. Met tien tegen negen gingen de Loosduiners op jacht naar de gelijkmaker.
Een overtreding in het strafschopgebied van de thuisploeg was in de ogen van de leidsman geen strafschop, waar anderen anders over dachten. Hercules moest terug en doelman Mali Bilosa voorkwam een aantal malen de gelijkmaker. Schoten van Michael Ligtelijn en aanvoerder Jean-Paul Alleblas, die ook tegen geel op liep, troffen geen doel.  De Loosduiners namen steeds meer risico om de gelijkmaker te forceren, maar Hercules bleef gevaarlijk in de counter. Vincent Hofman kwam voor Jeffrey Eckhardt in de ploeg en ook Stefan Krens kwam in het veld voor Tibor Lem, waardoor Justin Derlagen doorschoof.
Na 80 minuten viel de verdiende gelijkmaker. Mark Molenkamp schoot van dichtbij, in een wirwar van benen, hard binnen. De strijd werd harder. Een forse overtreding op Michael Ligtelijn werd slechts met geel bestraft en Vincent Hofman, net ingevallen, haalde door blessureleed het einde niet. Jeroen Rampaart was zijn vervanger in de slotfase.
Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal. Beide ploegen waren nog dichtbij de winnende treffer. Doelman Van Hasselt, de beste Loosduiner deze middag, haalde de  bal van de schoen van een aanvaller en aan de overzijde bracht een verdediger vlak voor de doellijn knap redding door een bal van Dylan Zoutendijk, na een fraaie actie,  weg te werken. Uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter, die geen gemakkelijk middag had, bij 1-1 af en blijft het spannend in de top van 4C.

A.s. zaterdag wacht het restant van 40 minuten van de door de regen in december 2013 gestaakte wedstrijd tegen en bij KSD-Marine bij een stand van 1-1. Als Pluvius tenminste meewerkt

[nggallery id=259]