De senioren selectie van S.V. Loosduinen is anderhalve week in voorbereiding en was afgelopen zaterdag te gast bij SVC’08.
Zowel voor het eerste als het tweede elftal was er een oefenwedstrijd tegen de selectie elftallen van gastheer SVC’08.

Het tweede elftal onder leiding van de nieuwe (bekende) trainer Raymond Krens speelde naar behoren tegen een beter SVC’08 en verloor nipt met 1-0 door een rake vrije trap. De ploeg ging rusten met een 0-0  ruststand en ondanks dat SVC’08 makkelijker combineerde, stelde Loosduinen daar een goede werklust tegenover en stond positioneel goed. Na wat wisselingen na rust veranderde dit spelbeeld niet. Loosduinen bleef geconcentreerd verdedigen en loerde op de counter. Zo’n 20 minuten voor tijd zorgde een door een van richting veranderende vrije trap voor de eindstand van 1-0.

Om half 3 was het de beurt aan beide eerste elftallen. Ook hier een spelbeeld wat een beetje leek op de wedstrijd van 12 uur. SVC’08 die naar onze verwachting bovenin mee gaat draaien in de 2e klasse, combineerde makkelijker en zorgde al vroeg in de wedstrijd voor de 1-0. Loosduinen stelde ook hier een nodige werklust tegenover en schroomde de duels niet en waar het kon probeerde zij de voetballende oplossing te zoeken. De rust werd met een 1-0 stand bereikt. Na rust veranderde het spelbeeld wat. Loosduinen zocht wat meer de combinatie. Na een actie van Jimmy Kipp werd hij neergelegd in de 16 meter en schoot hij zelf de toegekende penalty binnen 1-1. Niet veel later kwam er helaas verandering in de score. De energieke spits legde de bal in een 1 op 1 duel opzij en zo kon de vrijstaande speler van SVC’08 voor de 2-1 aantekenen. Met nog zo’n 20 minuten te gaan mocht Simon Verbrugge (vorig jaar nog spelend in de JO19) zijn debuut in het 1e elftal maken. Vlak voor tijd viel ook nog de 3-1 door een rake vrije trap en hiermee was de eindstand bereikt.

Voor beide teams een nuttige oefenwedstrijd richting een hopelijk volledig voetbalseizoen.

Voor de toeschouwers van Loosduinen (die ook nu in grote getale aanwezig waren) was het mooi om te zien dat van de 26 spelers die totaal in actie zijn gekomen in beide wedstrijden er 23 in de jeugd van Loosduinen hebben gespeeld. Dit is in onze ogen een compliment naar alle (voorgaande) jeugd/selectie-trainers binnen de club!

Rest ons SVC’08 te bedanken voor de gastvrijheid en het heerlijke buffet na afloop en veel succes te wensen in de competitie.

De eerstvolgende wedstrijd van S.V. Loosduinen is op dinsdag 17 augustus 19.30 uur op het terrein van SV Duindorp tegen het tweede elftal van VV Scheveningen.