Zaterdag eersteklasser Forum Sport plaatste zich dinsdagavond via een 1-5 winst op derdeklasser sv Loosduinen op Sportpark Madestein voor de vierde ronde, de kwartfinale, van het Haaglanden Voetbaltoernooi om de Sir Winston Cup. Bij de rust was de stand 0-1 in het voordeel van de Voorburgers.

Na veertien minuten werd invaller doelman Gertjan Waanders voor het eerste keer gepasseerd. Na een vloeiende aanval kon Mike de Graaf de bal binnenlopen. De betere kansen waren voor de bezoekers, maar doelman Waanders redde een aantal malen fraai.

Na ruim een half uur spelen kregen ook de Blauwwitten kansen om te scoren. Richard Nieuwdorp schoot na een goede aanval over en Damian van der Horst werd in kansrijke positie onderuit gehaald, maar de goed leidende scheidsrechter Marcel Smit uit Monster zag hier geen strafschop in.

Na de thee werd de score in de 52e minuut verder opgevoerd door het elftal van trainer Bas Steffens.  Joshua Steenvoorde scoorde de 0-2. In de 58e minuut scoorde Abdelhak Bojaada de 0-3. Eén minuut later deden de Loosduiners nog wel iets terug. Aanvoerder Kevin Baptiste scoorde fraai. Nadien troffen invaller Edoardo Sauerwalt in de 64e minuut en in de 76e minuut opnieuw Joshua Steenvoorde het doel voor de Voorburgers en stond na negentig minuten een eindstand van 1-5 op het scorebord.

Na afloop vond in het clubgebouw van S.V. Loosduinen de loting plaats voor de volgende ronde. Deze loting werd verricht door trainer Bas Steffens van Forum Sport en secretaris Dick Hartman van S.V. Loosduinen.