In het kader van objectieve journalistiek moeten we helaas melden dat het vlaggenschip van S.V. Loosduinen afgelopen zaterdagmiddag een belabberde prestatie neerzette. Hoe zo’n offday te verklaren is, valt niet te zeggen, motivatie, voorbereiding, de vorm van de dag kunnen redenen zijn, maar hoe dan ook, slecht was het!
Omstandigheden waren echter uitstekend, veel toeschouwers en een goed sfeertje.
Loosduinen miste zoals bekend Pieter Blanken, maar ook Mike Lunenburg was afwezig en Bart Ruwaard was niet fit genoeg om in de basis te starten. Koen Rienstra en Angelo Holt stonden daarvoor in de basis.

Het eerste wapenfeit was zo waar van Loosduinen; Kris Flinterman schoot maar net over (zie HIER), maar enkele minuten later was het al 1-0. Een aanval over rechts mondde uit in een strakke voorzet waaruit de volledig vrijgelaten aanvaller van ODB heel gemakkelijk kon scoren. En een minuutje later was het bijna 2-0 toen er bij een corner niet werd ingegrepen. In de laatste fase van het eerste speelkwartier onderscheidde keeper Chesley de Bruin zich met een drietal fraaie reddingen. De eerste was een schot van de nr. 9 van ODB die hij uit z’n doel ranselde, de tweede een wanhoopsredding met de voet en de derde werd gekeerd met het topje van z’n rechterhand. Hierna twee kansjes voor Loosduinen: Tom Vrieling schoot net voor langs en Gert Jan Heerema vuurde een schot af dat maar net over ging. Toch, enigszins tegen de verhouding in de gelijkmaker. Kris Flinterman speelde Tom Vrieling in de diepte aan, die zich door de ODB-defensie frommelde en de bal uiteindelijk voor de voeten van Tyrone Plas belandde die van dichtbij kon scoren.
Met ODB als bovenliggende ploeg werd de eerste helft uitgespeeld, waarbij de thuisploeg verdiend op voorsprong kwam. Het zag er verdedigend weer niet goed uit bij Loosduinen, hoewel de 2-1 een echte spitsengoal was. Op goede moment voor je tegenstander komen en in één keer tegendraads onhoudbaar scoren. Vlak voor rust nog een wissel: de geblesseerde Kris Flinterman werd vervangen door Daan Keijzer. En Angelo Holt pakte terecht een gele kaart na een pittige overtreding.

Over de tweede helft met vervangingen van Angelo Holt en Dylan Krens door resp. Bart Ruwaard en Nick Voorham, valt niet veel meer te zeggen. ODB bleef bovenliggend maar kon de vele kansen niet benutten mede door goed keeperswerk van Chesley de Bruin. Loosduinen stelde daar een vrije trap van Damian van der Horst tegenover die overigens maar net over ging (zie HIER). Tom Vrieling werd nog vervangen door Bram Ruwaard en na het laatste fluitsignaal kon ODB feest gaan vieren, want door deze overwinning speelden zij zich veilig.

Loosduinen zakt nu naar een negende plaats in deze competitie en is moreel verplicht om a.s. zaterdag in de laatste competitiewedstrijd tegen Erasmus zich te revancheren en terug te keren naar de “vertrouwde” zesde plek. Het wordt hoogstwaarschijnlijk wel een turbulente zaterdag, want het vierde elftal van Loosduinen kan in de thuiswedstrijd tegen medekoploper Honselersdijk kampioen worden.

Tekst: Secretaris S.V. Loosduinen
Foto’s en filmpjes: Marcel Verstraten