Het seizoen 2020/’21 is op woensdag 1 juli formeel van start gegaan en traditioneel worden in juli/augustus de indelingen voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt door de KNVB. Deze zijn zowel zichtbaar in Sportlink Club als op Voetbal.nl. Een sportieve en spannende competitieopzet staat voor de KNVB voorop bij de indelingen van de competities. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is om zo veel mogelijk tegemoet te komen aan de sportieve wensen van de verenigingen.

Optimale geografische indeling
Sinds enkele seizoenen wordt er bij de competitie-indeling naast het sportieve aspect ook gekeken naar de meest optimale geografische indeling voor de verenigingen. Hierbij streeft de KNVB ernaar om ook voor verenigingen aan de districtsgrenzen competities op te zetten met meer tegenstanders uit de omgeving, wat resulteert in meer derby’s, minder reisafstanden bij uitwedstrijden en meer toeschouwers bij de wedstrijden. Omdat ook het niveau en de verenigingen een rol speelt, is dat echter niet altijd mogelijk en kan een indeling voor een team ongunstiger uitvallen. Helaas valt daar niet altijd aan te ontkomen.

Definitieve competitie-indeling voor de A-categorie is al bekend, zie hier de indeling voor S.V. Loosduinen 1 voor de competitie en hier voor de beker. Voor de B-categorie volgt de indeling nog. Deze is nog niet beschikbaar.

Hier is de speeldagenkalender voor het nieuwe seizoen in te zien: speeldagenkalender-west-2020-2021