S.V. Loosduinen - Beeldbank Eckhardt FotografieHet is zo’n dag! Jack van Gelder riep het ooit en daar bedoelde hij natuurlijk mee dat alles klopte die dag. En kloppen moest het afgelopen zaterdag op het mooie hoofdveld van Verburch waar ze duidelijk het belang van deze kampioenstrijd op waarde schatte.

De wedstrijd tegen het sterke JO15-2 was er trouwens een van de plannen, van beide kanten welteverstaan, wachtend op Jasmijn d’r tas werd het Poeldijkse plan opgevangen. Hun plan B, mocht het lang gelijk blijven maar daarover later meer.

Het ontbreken van de tas was namelijk een slim plan van haar vader en met het bericht dat bij onze doelvrouw het kookpunt was bereikt kwam vaderlief met tas de auto uit met de wetenschap dat een boze Jasmijn nog scherper is als gewoonlijk.

Het tactische plan van trainer Dani was op zijn zachts gezegd aardig defensief, een gelijkspel was tenslotte voldoende om met nog twee wedstrijden te gaan het gat van drie punten te behouden. Met spits Oscar een linie terug en Dylan daar vlak achter werd een soort van blok gecreëerd die de hele eerste helft voor controle zorgde.

Met Daan op linksback voor de in de warming-up uitgevallen Mats B. en Rick in de basis op linkhalf was het door de Poeldijkse snelheid aanpoten geblazen aan die kant. Met een afgekeurde goal van Denzel en een bal op de lat van Julian word een leuke, doch van beide kanten behoudende, 1e helft afgesloten.

Na rust worden de bedoelingen om snel te scoren duidelijk bij de sportieve Westlanders en houdt Jasmijn de blauwen op de been bij een één op één op de rand van de 16 meter. Het eerste kwartier na rust is duidelijk voor de Poelekers en geeft vlagger Raymond zijn eigen interpretatie aan een broodnodige time-out middels een vijf minuten durend prive oorlogje met de scheidsrechter van dienst waarna hij helaas wel zijn vlag mocht inleveren.

Onder het oog van 67 meegereisde supporters kwamen onze mannen eindelijk onder de druk vandaan en lag een Loosduinse voorsprong plots weer voor de hand. Met een kwartier te gaan vond de trainer met het kladblokje het echter tijd voor plan B. Maar het was natuurlijk wel ‘zo’n dag’ voor loosduinen JO15-1 en waar eerder dit jaar op Madestein de Westlandse Robben uit hun JO15-1 uitblonk en het toch al niet misselijke JO15-2 van Verburch beter liet voetballen was hij nu voornemens er een soort van individuele Tienertour van te maken. Onder aanvoering van Sander van Deursen op drum, ik bedoel reclamebord, wordt het Loosduins legioentje zowaar baldadig en word elk balverlies van deze snelle balvirtuoos met gejuich ontvangen.

Dat de 0-0 over de streep werd getrokken mag duidelijk zijn maar dat deze twee ploegjes dit ondanks de spanning en verschillende belangen op een zeer sportieve manier tot stand brachten is een compliment waard. Als we dan als team huiswaarts fietsen (een zekerheidje van trainer Dani omdat er nog geen fietswedstrijd was verloren) wordt de Mac aangedaan als het nl. ‘zo’n dag’ zou worden was beloofd dat daar een culinaire traktatie tegenover zou staan.

Jan H.