S.V. Loosduinen - Beeldbank Eckhardt FotografieNa de wedstrijd tegen HBS van afgelopen zaterdag mag duidelijk zijn dat laagvliegers bespelen niet echt het ding is van de jo15-1. Met 14 fitte spelers was het niet ver fietsen vanaf vanaf het verzamelpunt sporthal loosduinen naar HBS en coach Dani zag dat getrap dan ook niet als warming-up.

Met uiteraard 11 van de beschikbare 14 zien de meegekomen Loosduinse supporters een rommelige 1e helft waar geen zichtbaar krachtsverschil te bespeuren valt tussen de nr 1 en 8 van de ranglijst. Als de nr.8 na wat gerommel ook nog op voorsprong komt lopen de blauw-witte achter de bekende feiten aan. Met een zondagsschot die de 1-1 oplevert zorgt Dylan ervoor dat de 2e helft met een schone lei begonnen kan worden en alles wel gezegd is over dit 1e bedrijf.

Tijdens de rust is de kleedkamer eensgezind en wordt afgesproken dat er snel risico s genomen gaan worden mocht het lang gelijk blijven en dat 3 punten de enige optie is om kampioen te worden. Onder leiding van een Haagse Bas Nijhuis worden er mooie duels uitgevochten in een veel leukere 2e helft met een bovenliggend loosduinen. Als met Simon voor Mats B. de verdiende voorsprong uitblijft brengt coach Dani spits Julian voor libero Mats v. D. en geeft met 2 wijsvingers aan dat het laatste kwartier 1 op 1 wordt gespeeld. HBS had deze gok binnen de minuut kunnen afstraffen maar Ian en consorten dachten daar in de achterste linie anders over en maakte duidelijk dat verdedigen van man op man eigenlijk wel lekker is op zijn tijd.

Mooi allemaal maar nog steeds geen voorsprong, als Tico van afstand dichtbij is en Denzel de lat raakt onderschept Johanny en vind Daan, snelle balbehandeling is zijn handelsmerk en snel geeft hij ook voor op Oscar die op zijn beurt weer het snelle besef heeft dat de doellijntechnologie in de Amsterdamse Arena hangt en het leertje via de lat en lijn het net achter diezelfde lat laat bollen. Zoals een echte thriller betaamt haalt blauw dan zwart neer op 18 meter en redt blond bekwaam. Als Denzel nog Julian bedient voor de verlossende 1-3 kun je concluderen dat het met de week moeizamer gaat maar de vreugde er achteraf niet minder om was.

Jan H.