Met 3 punten voorsprong op nr 2 Verburch die je in april nog treft in Poeldijk is het zaak om niet te verslappen in de zogenaamde verplichte nummertjes. GSC-ESDO jO15-2 is zon nummertje dat als 3e in de 4e klasse zeker niet te onderschatten is. Een box to box gevecht om het maar eens populair te zeggen in een aangename 1e helft tegen een sportieve tegenstander met vaardige spelers. ‘

De linkerflank liep aardig op het echte gras met driehoekjes van o.a.Rick, Tico en Dylan. De spaarzame keren dat de box werd bereikt stond de uitstekende GSC-ESDO goalie een voorsprong in de weg. Aan de andere kant dulde keepster Jasmijn zelfs niemand in haar box en maakte daarom haar reddingen ver buiten het strafschopgebied. Als Rick de eerder genoemde goalie van blauw-zwart middels een goeie vrije trap nog een keer test is het rust.

Dan fluit mevrouw Blanken voor de 2e helft en wordt snel duidelijk dat beide teams voor de 3 punten gaan en worden nu wel beide doelgebieden bespeeld. Eigenwijs als hij is slaat Johanny uitgerekend dit gebied over om de 1-0 te maken met een uitgekiende volley vanaf 18 meter in de verre kruising. Voor GSC-ESDO is dit zeker niet de genadeklap en combineert er lustig op los, gek genoeg is hun coach niet tevreden en geeft aan dat het geen zaalvoetbal is. Niet 1-1 maar 2-0 wordt het voor de jO15-1 als Oscar een niet te missen kans krijgt door toedoen van de vandaag zeer actieve Johanny.

Als Mats v.D uitvalt en Dylan een linie zakt naast de sterke Ian zet GSC-ESDO nog eens aan, dit laatste aanzetje resulteert in de verdiende aansluitingstreffer, onder aanvoering van de weer hardwerkende Simon en scherp verdedigende Jason word ook deze overwinning over de streep getrokken en komt de Coolsingel, ik bedoel Loosduinse Hoofdplein, weer een stapje dichterbij, of word het toch het Poeldijkse Hoofdplein?

Jan H.

[nggallery id=449]