S.V. Loosduinen kan volgend seizoen weer rekenen op de diensten van een ´oude bekende’. Pieter Blanken keert na een jaar bij S.V. Houtwijk terug op sportpark Madestein.

De dertigjarige Pieter is momenteel eerste doelman bij de club uit de vierde klasse maar kiest toch voor een terugkeer naar zijn oude jeugdliefde. ‘Afgelopen periode werd voor mij duidelijk dat ik niet alleen het voetbal mis maar ook de club S.V. Loosduinen. Dit seizoen ben ik nog actief met een rol binnen het jeugdbestuur van S.V. Loosduinen en afgelopen periode heeft de club mij gevraagd voor een rol welke meer gericht is op het begeleiden van de jeugdtrainers van de bovenbouw. Dit valt niet te combineren met het voetballen bij een andere club. De gesprekken met de trainers waren al gaande en zodoende heb ik besloten de uitdaging binnen de jeugd en op selectieniveau aan te gaan. Iets waar ik erg naar uitkijk’.

Pieter kent de club natuurlijk als geen ander, daar waar hij vanaf zijn vijfde de blauwwitte clubkleuren heeft verdedigd. ‘Ik ben vanaf mijn vijfde jaar lid van S.V. Loosduinen. Daarvoor was ik al met mijn opa (red. Teun Vreugdenhil) op de club te vinden. Van mijn eenentwintig tot vierentwintigste heb ik voor de zaterdagtak van Westlandia gekeept. Op mijn vijfentwintigste keerde ik terug bij Loosduinen. Dit seizoen ben ik eerste keeper van Houtwijk en vanaf komend seizoen weer terug op het oude nest. Ik hoop dat mijn andere opa (red. Pieter Blanken) dan ook weer langs te lijn komt te staan.’

Trainer Peter Barendse en assistent-trainer Peter Baptiste zijn blij met de eerste aanwinst. ‘De terugkeer van Pieter is heel mooi en het startsein om meer spelers voor het volgende seizoen aan te trekken die ons kunnen versterken´, aldus de laatstgenoemde.