De KNVB komt maandag met een officiële verklaring aangaand de ontstane situatie met betrekking tot de zaterdagnacompetitie. Voor degene die dit gemist hebben even een korte samenvatting.

De KNVB kwam er afgelopen week achter dat Haaglandia niet meer terugkeert in het amateurvoetbal en dat er dus een plek over is vanaf de 1e klasse. Hoe dit heeft kunnen gebeuren zal altijd een raadsel blijven denken wij. De competitieleider van de KNVB besloot toen een aantal vervangers aan te wijzen die in aanmerking kwamen voor het extra vrije plekje. Zo speelden RCL en Nieuwenhoorn om een plek in de 1e klasse (Nieuwenhoorn won die wedstrijd met 3-4 na verlening) en kregen Lyra en Naaldwijk nog een kans waarbij Lyra de finale haalde, maar deze jammerlijk na strafschoppen verloor.

Voor de extra plek in de 3e klasse had de KNVB iets anders bedacht. De bond besloot door op basis van het gemiddeld aantal punten per wedstrijd, Oegstgeest en Linschoten aan te wijzen als de twee ploegen die om een plek in de 3e klasse gingen strijden. Op zich was deze keuze gek omdat het gemiddeld aantal punten van 2, dat als criterium voor plaatsing van de finale werd aangemerkt, voor veel ploegen zeer lastig te bereiken was omdat er een flink aantal poules waren met maar 3 ploegen. De KNVB werd door een flink aantal clubs uit Den Haag, Rotterdam en het Groene Hart, waaronder ook S.V. Loosduinen, aangesproken op de oneerlijkheid van deze keuzes.

De KNVB deed daarna eigenlijk alles verkeerd. Allereerst werd in allerijl een document op de website geplaatst dat de keuze voor Oegstgeest en Linschoten moest rechtvaardigen en werden de vragen van een in de arm genomen adviseuse niet beantwoord of beantwoord met een verwijzing naar het linkje van het in allerijl geplaatste stukje. Ook clubs kregen nul op het rekest. Ook zij werden bijna op arrogante wijze naar de link verwezen. De veroorzaker van de problemen was inmiddels van het dossier afgehaald maar ook zijn manager kwam niet ‘in de lucht’.

Hierna besloten de betrokken clubs de Voetbaladvocaat in te schakelen die vervolgens een brief stuurde waarin de bezwaren van de clubs uiterst helder beschreven werden. Van der Zwan besloot zijn brief met de mededeling dat hij een dringend verzoek deed voor het einde van de dag een reactie te krijgen. Tevens verzocht van der Zwan in afwachting op een beter gewogen besluit van de KNVB de wedstrijd Oegstgeest – Linschoten uit het programma te halen.

Een antwoord kwam er niet, een actie wel, Linschoten en Oegstgeest speelden afgelopen zaterdag niet.

Hoe nu verder is voor velen de vraag. De KNVB komt maandag met een officiële reactie en wij zijn natuurlijk erg benieuwd daarnaar. De betrokken clubs hebben bij ons aangegeven dat als het antwoord niet bevredigend is een gang naar de rechter zeer serieus te overwgen en daarin geven we ze gelijk.

Even los dat het ongelooflijk vervelend is voor Oegstgeest en Linschoten dat de wedstrijd niet doorging en dat daar veel geld verloren is gegaan, vinden wij dat de KNVB er voor de clubs moet zijn en niet andersom. Als de KNVB had gedaan wat het moest doen, maandag al had geluisterd naar de clubs en toen al had geacteerd, dan had dit een boel verwarring en teleurstelling voorkomen.

Wij zijn vanaf het eerste moment betrokken in deze zaak en houden u natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bron: hethaagsamateurvoetbal.nl