Na een indrukwekkend eerbetoon aan ons overleden Lid van Verdienste Ron Johler, kon deze derby op een redelijk druk Madestein van start gaan.

S.V. Loosduinen kon gelukkig weer een redelijk team opstellen, want Nick Voorham en Kevin Baptiste waren na hun schorsing weer beschikbaar. Na wat aftastende strubbelingen leek Loosduinen een licht overwicht te krijgen wat resulteerde in enkele kleine mogelijkheden. Al gauw bleek dat beide teams veelal de lange bal gebruikten, maar die ook veelal niet bij de goede kleur belandden.

Bij een van die diepe ballen over rechts kon in de 16e minuut een van de DUNO-spitsen loskomen van de achtervolgers en in een splitsecond zag hij onze keeper Pieter Blanken ruim voor zijn doel staan. Zijn voortreffelijke lob was met hulp van de laagstaande zon doeltreffend. Op dat moment iets tegen de verhouding in. Twee minuten later was het aan de andere kant raak. Wederom een diepe bal over rechts die werd voorgetrokken voor het doel langs en kwam op links bij Kevin Baptiste terecht. Het wat wanhopige stuiterschot verraste de DUNO-keeper en was het weer gelijk. Wat achteraf de eindstand bleek te worden.

Vanaf dit moment ontspon zich een wedstrijd met vele gezichten. Dan weer was Loosduinen de bovenliggende partij, dan weer DUNO. De wedstrijd was sportief, maar wel hard en mannelijk. Nick Voorham incasseerde als eerste een gele kaart na een wat onbesuiste charge.

De tweede helft was zo mogelijk nog turbulenter met betere kansen voor DUNO. Loosduinen kon daar minder tegenoverstellen, hoewel na een mooie aanval een keer de bal op de lat belandde. Opvallend dat Bart Ruwaard door een dubbele dekking niet in zijn vetrouwde spel kon komen, wat ook weer de verdienste is van DUNO…

Langzamerhand werd DUNO toch duidelijk sterker en afgaande op het aantal reddingen van Pieter Blanken versus die van de DUNO-keeper was dit een goede graadmeter. In deze fase kreeg Mike Lunenburg nog een gele kaart, waarbij achteraf bleek dat de scheidsrechter niet Mike maar Kris Flinterman had genoteerd.  Dat zou betekenen dat Kris voor de volgende wedstrijd geschorst zou zijn. Krijgt dus nog een staartje. 20 minuten voor tijd vielen Nemo Verstraten en Richard Lunenburg in; Glenn Sjouke en Thom van Berkel verlieten het strijdperk. Met deze wissels ging Loosduinen over op 4-3-3, maar helaas zonder resultaat.

In de laatste fase van de wedstrijd ontsnapte Loosduinen aan een ontketend DUNO, met schoten net naast of voorlangs en bloedstollende scrimmages vlak voor Pieter Blanken. De goed leidende scheidsrechter Smit floot na een behoorlijk wat blessuretijd voor het laatst.

Andere uitslagen waren enerzijds gunstig, alleen Ariston’80 wordt na de zege op Duindorp een geduchte medeconcurrent.

A.s. zaterdag KMD uit en weer ligt de druk op ons. Tot dan!