Met het oefenprogramma achter de rug was het nu weer tijd, om na de vakantie, het wedstrijd programma te hervatten. De jongens oogden wakker en leken klaar om een goede pot voetbal op de mat te leggen. Met Dylano in de 1e helft in de goal nam HBS de aftrap.
Loosduinen kwam goed uit de startblokken, echter was het HBS die als eerste het net wist te vinden. Nadat ze anderhalve kans hadden gecreëerd, stond het toch al 0-2.
Tijdens de eerste time-out had Rutger wat tactische aanwijzingen gegeven, en werd er meer gecombineerd en minder vaak de lange bal gehanteerd. Dit leidde in het 2e kwartier al snel tot nóg meer gevaar van de blauw-witten. Bij een afgeslagen bal duikt Naud op, en ziet dat hij voldoende tijd heeft om verwoestend uit te halen. De keeper van de koninklijke had geen goed verweer 1-2.
De peenbuikers geeft dit een extra BOOST. Luuk op links, houdt de bal ternauwernood binnen, dribbelt op de achterlijn naar de eerste paal en geeft een assist op Milan 2-2.
Naud even later, schot op de paal …. rust.
Het is langs de lijn goed toeven in het zonnetje en de supporters beginnen ook in een overwinning te geloven. Milan trekt in de rust de keepers handschoenen aan en krijgt vanaf moment één een moeilijk schot te verwerken, bal voor de voeten van de tegenstander 2-3.
Jo09-1 heeft al eerder het seizoen laten zien over mentale weerbaarheid te beschikken en gaat vol op de aanval, wat automatisch resulteert in ruimte voor een counter tegen. Dit gebeurd ook, een uitbraak 3 tegen één, maar Sam houdt stand. Na nog wat wonderschone reddingen van Milan en onderscheppingen van Sam, probeert Jesper het met een afstandsschot. Wederom blijken lange ballen niet te werken, maar een mooie combinatie met Levi, Jesper en Luuk wordt gepromoveerd tot corner.
Luuk neemt de corner vanaf rechts, redelijk hoog, en belandt bij de 2e paal precies op Bjorn z’n pantoffeltje 3-3
HBS blijft gevaarlijk, maar scoort niet. Bij een mooie counter verzuimt de JO9-1 te scoren door de bal niet af te leggen. Even later maakt Levi een rush langs de zijlijn, zijn handelsmerk, en neemt de tijd om een perfecte voorzet af te leveren. Maar de sluitpost weet de inzet te keren. Kansen over en weer, en bij een omschakel moment weet Naud Jesper snel te vinden, die ziet op zijn beurt dat hij ruimte heeft om het met een afstandsschot te proberen… de keeper zit er nog aan, maar belandt in de rechter bovenhoek. 4-3
Nog enkele minuten moeten worden volgemaakt, maar het is Loosduinen die de overwinning verdiend naar zich toetrekt.
Super goed gevoetbald mannen, Siert de Mos