Interview Niels Koolstra Hethaagsamateurvoetbal.nl

Loosduinen 3, sterrenteam in spé. Niels Koolstra: Dit elftal heeft een ongelooflijke passie voor het voetbal

Geplaatst op donderdag 14 mei 2020 om 10:01 uur 

VUC 4, het Chelsea van Rijswijk, HBS 3 …zomaar wat teams die we ons goed kunnen herinneren als de teams met de sterren van weleer. Teams die ondanks de leeftijd toch nog op een zeer hoog niveau voetballen. Loosduinen 3 kan ook zomaar zo een team worden. Met een leeftijd tussen 25 en 30 jaar is het wel een team dat te jong is om in de eerder genoemde categorie te vallen maar aankomende oud sterren zijn het. We gingen in gesprek met Niels Koolstra, noodgedwongen (door blessures) de coach van het team dat driemaal op rij kampioen werd en tweemaal de beker won.

Niels, hoe gaat het met je?
“Goed is altijd het sociaal wenselijke antwoord. Maar we leven natuurlijk in een rare tijd. Maar, om eerlijk te zijn gaat het echt goed met me. Privé en zakelijk gaat het beter dan ooit en sociaal heb ik een mooie en toffe groep mensen die ik – zelfs in het Corona tijdperk – nog regelmatig zie ik spreek.”

Hoe heb je de corona tijd ervaren?
“Het is een bijzondere tijd. De vergelijking met een oorlog ga ik absoluut niet aan (wat een onzin) maar er wordt wel veel van de maatschappij verwacht. Zelf ben ik inmiddels wel gewend aan de maatregelen. Ondanks dat je sommige dingen mist, leer je ook wel weer omgaan met de nieuwe realiteit.”

Kun je ons vertellen wat voetbal voor je betekent?
“Ik voetbal eigenlijk al 90% van mijn leven. Inmiddels ben ik wel op een leeftijd (35 jaar) waarin ieder jaar begint te tellen. Naast het zelf beoefenen van de sport ga ik ook graag naar voetbalwedstrijden; voornamelijk in het buitenland. Vooral in Engeland is iedere wedstrijddag een waar feest. En daarnaast kijk en volg ik zoveel mogelijk voetbal op televisie en internet.”

Waar speel je op dit moment?
“Ik speel op dit moment bij SV Loosduinen in Madestein. Nouja, spelen… ik ben sinds ruim twee jaar noodgedwongen de coach geworden. Ik heb in mijn eerste seizoen bij het derde van Loosduinen mijn kruisband afgescheurd en ben na een herstelperiode, een operatie en revalidatie van negen maanden nog niet helemaal fit en in conditie. En om eerlijk te zijn: het langs de lijn staan en coachen, kneden en inspireren van het team bevalt mij ook wel goed.”

Hoe leeft het voetbal binnen jouw elftal?
“Voetbal leeft enorm binnen ons elftal. Los van de onderlinge rivaliteit (tussen Ajax- en Feyenoordfans) kijken we iedere week weer uit naar de trainingen en wedstrijd. We delen dezelfde passie en dit is dan ook regelmatig het onderwerp van gesprek.”

Wat maakt jullie elftal zo uniek?
“We hebben dit team in 2016 ‘opgericht’. Inmiddels zijn we vier seizoenen verder waarin het afgelopen seizoen helaas niet afgemaakt kon worden. Maar de resultaten in de eerste drie seizoen waren bijzonder te noemen: drie keer op rij werden we kampioen en promoveerden we. Daarnaast wonnen we ook nog twee keer de beker. Maar naast de successen is dit elftal vooral zo bijzonder omdat we een leuke hechte groep vrienden zijn geworden die veel tijd met elkaar door brengen. En ondanks dat we zo hecht zijn, is er altijd ruimte voor nieuwe mensen die zich direct welkom en thuis voelen binnen ons team.”

Zijn jullie compleet of kunnen jullie nog talent gebruiken?
“Het succes zoals ik hiervoor noemde eist natuurlijk ook z’n spreekwoordelijke tol. Het is een vriendenteam maar het niveau is hoger dan je meestal ziet bij een dergelijk elftal. Dit komt vooral omdat veel spelers bij hogere teams gespeeld hebben en nog fit en jong (25-30 jaar) zijn. Sommige spelers konden de lokroep van een selectie elftal (of in sommige gevallen de wedstrijdpremies) niet weerstaan en vertrekken bij ons team. Voor komend seizoen zijn we dan ook nog op zoek naar nieuwe spelers die onze selectie aanvullen. In maar zeker ook buiten het veld!”

Wat kunnen eventuele nieuwe leden verwachten als ze bij jullie aansluiten?
“Allereerst een warm welkom, want we begrijpen dat het niet makkelijk is om alleen in een nieuwe groep te stappen. Daarnaast mogen nieuwe spelers een gepassioneerde wedstrijdinstelling verwachten waarbij we altijd als TEAM willen winnen. Dat doen we samen met de spelers maar ook met de twee trainers die het elftal beter willen maken. En last but zeker not least: veel gezelligheid voor, tijdens en na wedstrijden. We zijn erg actief met het organiseren van uitjes, evenementen en weekendjes weg.

Dus, toch nog snel even reclame maken: mocht iemand dit lezen en denken… JA, dit wil ik zeker proberen; kijken dan eens op www.facebook.com/loosduinen3 of een stuur een mailtje naar svloosduinen3@gmail.com.”

 

Bron: https://www.hethaagsamateurvoetbal.nl/laatste-nieuws/26779/loosduinen-3-sterrenteam-in-spe-niels-koolstra-dit-elftal-heeft-een-ongelooflijke-passie-voor-het-voetbal