Het is waterkoud op sportpark Madestein, en na de nipte midweekse overwinning uit bij HVC’10 zijn de mannen van Rutger weer super gemotiveerd om Houtwijk te bestrijden. Stipt half elf fluit de scheids voor de aftrap. Loosduinen begint sterk en Kian krijgt em voor z’n linker, net naast. Pas na 5 minuten komt Houtwijk een beetje aan voetballen toe. Jesper met een geplaatst schotje, te makkelijk voor de keeper. Dex die met een slimme steekbal nét Sam niet kan bereiken. Als Vinny met een subtiel tikje door Milan Kriegenberg  wordt gevonden, weet ie door te dribbelen, vindt ruimte om te schieten, de keeper zit er nog aan… 1-0
Onze jongens gaan door, controleren de wedstrijd, Moritz hoeft pas na 12 minuten voor het eerst in actie te komen!
Het krachtsverschil wordt niet veel later in cijfers omgezet door Milan vd Linden na een combinatie met Vinny 2-0.
Als het op dat moment al 4-0 zou staan had niemand dat raar hebben gevonden,  maar nét voor het einde van het eerste kwart wordt een Houtwijker weggestuurd en lepelt gelukkig de bal over onze sluitpost 2-1.
Niks aan de hand, en als je gewoon door blijft voetballen komen de kansen vanzelf… En de kansen kwamen er zeker, maar de doelpunten niet. Vinny wordt gelanceerd,  stuit op de keeper. Bjorn en Levi combineren handig, de bal blijft hangen, een ouderwetse scrimmage, maar de no-nonsense verdedigers werken weg. Schot van Dylano en Kian in de handen van de uitstekende keeper. Corner van Bjorn op de lat. Één-tweetje Bjorn-Vinny-Bjorn mooi met links voor het doel, maar niemand kan em binnentikken. Afgeslagen corner wederom voor de linker van Kian, keeper plukt em. Even voor rust nog een corner vanaf rechts van Levi, Jesper met een karate trap waar Louis van Gaal jaloers op zal zijn, werkt em over. Rust…
Houtwijk begint verrassend goed aan de tweede helft. Na een corner tegen, met een super redding van Moritz. En een schot naast, weet Houtwijk toch wéér te scoren. Loosduinen is het hélémaal kwijt en ook de 2-3 valt binnen. Aan de inzet van de blauw-witten ligt het niet, maar het loopt gewoon niet en bij een corner kan Moritz helaas niet klemmen en een tegenstander profiteert 2-4.
Loosduinen staat weer onder druk, maar Sam onderschept, kijkt even en stuurt dan Dylano weg en komt één tegen één met de keeper en maakt genadeloos af 3-4.
Rutger moet naar zijn eigen wedstrijd en hulptrainer Dennis coacht onze mannen het laaste kwart. Het is ons team dat hevig op zoek is naar de gelijkmaker. Milan vd L probeert het eerst nog met z’n linker, maar even later vindt hij het net na een pass van Dylano. 4-4
Nu ruikt Loosduinen bloed en blijft pressen. Naud krijgt op links de bal van Kian met een mooie pass langs het lijntje,  maar de keeper is weer de grote sta in de weg. Raakt Levi met een corner de lat en schiet em even later ook nog, na een mooie kaats op doel, maar nu tikt de sluitpost van Houtwijk em met z’n rechter voet uit de benedenhoek. Naud die na de wedstrijd met de JO13-2 nog een kwart mee kan doen is meteen belangrijk. Een mooi afstandsschot en met het hoofd een corner weggewerkt. De slotfase is ontiegelijk spannend maar de uitstekende scheidrechter vindt het tijd, en maakt de faire wedstrijd tot een einde en blaas voor het laatst op zijn fluit.
De JO11-1 heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt en de complimenten gaan uit naar een vechtlustig Houtwijk. Volgende week met deze inzet maar net iets meer concentratie wordt het vast weer een glansrijke winstpartij.