Derde klasse B (za) 7-10-2019

Algemeen Dagblad https://krant.ad.nl/titles/algemeendagblad/7921/publications/14835/articles/983050/33/2 2/2

Loosduinen – KMD 1 – 2

Loosduinen heeft ook zijn derde wedstrijd in de derde klasse B verloren. Op sportpark Madestein ging de ploeg van Peter Barendse met 1-2 onderuit tegen KMD.

Sinds de aanstelling van de oud-Feyenoordspeler als coach van de ‘Peenbuikers’ is er het nodige bij de derdeklasser veranderd. Barendse vindt het dan ook niet raar dat zijn ploeg zo matig aan de competitie is begonnen. ,,Een andere trainer, andere spelers en een andere speelstijl. Iedereen moet aan elkaar wennen. Dat heeft echt even tijd nodig”, aldus de oud-middenvelder van de Rotterdamse eredivisieclub. ,,Ik zie wél iedere week ontwikkeling. Het is nu nog wachten op de punten. Ik ben in ieder geval nergens bang voor.”

Barendse laakte zaterdagmiddag de instelling van het bezoekende KMD. ,,Ze winnen hier met 2-1, maar parkeerden tweemaal drie kwartier de ‘bus’ voor hun eigen zestien. Het is amateurvoetbal, ga gewoon voetballen! Echt belachelijk. Zo zou ik niet eens kampioen willen worden.” Ook leidsman Ed Pieterman kreeg er verbaal van langs van de in Rijswijk geboren Loosduinen-trainer. ,,Ik riep op een gegeven moment ‘Pipo’ naar hem, omdat hij nogal discutabele beslissingen nam. Bijvoorbeeld bij de 0-1 van KMD. Daar ging een overtreding aan vooraf. Maar goed, uiteindelijk hebben wij het verlies aan onszelf te wijten.” Voor zijn uitspatting kreeg hij een waarschuwing van de arbiter.

Hadden de blauw-witten recht op een beter resultaat tegen de Westlanders? Als de wedstrijd op basis van vechtlust was beoordeeld wel. Met Kevin Baptiste en Jimmy Kipp als aanjagers waren de Loosduiners in dat opzicht oppermachtig aan de Wateringers.

,,De eerste twee duels waren wij te lief voor onze tegenstanders, daarom moest de beuk erin”, vertelde Baptiste na afloop van het verloren duel. ,,Wij hebben vandaag sowieso meer laten zien, maar het was helaas niet genoeg.” Baptiste kan in het veld een rat zijn. ,,Een klein beetje maar hoor, alleen als het moet. Het hoort erbij. Soms moet je een ratje zijn en wat provoceren.”

Zeven minuten voor tijd kreeg de aanvoerder van Loosduinen overigens nog een levensgrote kans om zijn ploeg naast KMD te schieten. Hij faalde echter zo vrij als een vogel voor KMD-doelman Odens van der Zwan. Baptiste: ,,Ik kon de bal geen richting geven.”

Bron: AD-HC, 7 oktober 2019, HANS KULK