S.V. Loosduinen - Beeldbank Eckhardt FotografieNa een weekje rust mochten uw helden en uw verslaggever weer aan de bak. S.V. Loosduinen D2 stond voor een lastige opgave, want de tegenstander was namelijk de koploper in de competitie. Aan de Peenbuikers de schone taak om de drie punten weg te kapen van Excelsior’20.

Na een potje tafelvoetbal in de kantine van de tegenstander waren de mannen er klaar voor. Ze hadden er zin in en gingen vol vertrouwen het veld in. Er werd bij vlagen goed gecombineerd, maar de D2 had het lastig met de tegenstander. Het resulteerde dan ook in 3-0 achterstand bij rust.

Uw helden staken daarom in de rust de koppen bij elkaar. Ze kwamen al snel tot de conclusie dat Sinterklaas afgelopen maandag al was en niet zaterdag. Ze besloten dan ook te stoppen met het uitdelen van cadeautjes. Andere afspraken van de vergadering vol met beppende mannen: meer strijd, beter aansluiten en beseffen wat er om je heen gebeurt.

Nachtegaaltjes

Na de zelfreflectie ging Loosduinen beter voetballen. Er werd druk gezet en het veld werd kleiner, waardoor de ruimtes kleiner werden en Excelsior moeilijker kon voetballen. Het leverde zelfs kansen op voor onze plaatselijke SV. Na een actie van Leandro maakte de Peenbuikers de verdiende eretreffer. Maar Excelsior is niet voor niks de koploper en scoorde ook nog twee keer.

Na afloop van het duel moesten de spelers van uw favoriete team nog één keer aan het werk. Een koor van tien voetballers, met een deel die half de baard in keel hebben, lieten hun zangkwaliteiten horen voor de jarige Nick (Gefeliciteerd vriend!). Deze strijd wonnen onze nachtegaaltjes met overmacht.

Verkenningstocht

Nou heeft u natuurlijk nog één prangende vraag: waarom krijgen uw helden nou een Loosduins haasje? Dat komt omdat onze mannen hun eerste interland hebben gespeeld. Excelsior ligt namelijk in Schiedam, zodat we de regio uit moesten. Volgende week kunnen de heren de tweede cap achter hun naam schrijven. VFC uit Vlaardingen is dan de tegenstander. Mocht u niet weten waar dat is. Niet getreurd. De moeder van Dimay is alvast op verkenningstocht gegaan, dus u kunt vast achter haar aan rijden. Tot volgende week!

Opstelling: Dylan, Bohdi, Tom, Mark (c), Bas, Nick, Kai, Dimay, Max, Quinten en Leandro.

Tim Toet