Na een vermakelijke en doelpuntrijke wedstrijd heeft Maasdijk zich geplaatst voor de halve finale in de strijd voor de Halve Maan Cup, georganiseerd door Haaglanden Voetbal. Het klopte de koploper in de vierde klasse D, S.V. Loosduinen, pas na een lange reeks strafschoppen, nadat na 90 minuten een eindstand van 5-5 op het scorebord stond.

Beide elftallen hebben nog volop belangen in de competitie en begonnen dan ook niet in de sterkste opstellingen aan dit duel. De Maasdijkers staan op de tiende plaats in de derde klasse B en hebben nog degradatiezorgen en de Loosduiners verloren zaterdag verrassend met 2-5 van Quintus en zagen daardoor de naaste concurrent voor de titel, GDA, op drie punten komen.

Bij de Loosduiners liefst zes nieuwe namen aan de aftrap ten opzichte van het verloren duel afgelopen zaterdag tegen Quintus. In het Loosduinse doel stond weer Pieter Blanken, die na blessureleed, weer fit was om te kunnen starten.

Het begon allemaal goed voor Blauwwitten toen na twee minuten de doelman van Maasdijk Lars Veenman een schot van Kevin Baptiste niet onder controle kreeg en Damian van der Horst van dichtbij kon scoren. Na 18 minuten stond de 2-0 al op het scorebord. Na balverlies bij de bezoekers was het de snelle Furkan Kaya die met een lob doelman Veenman opnieuw passeerde.

Het spel ging heen en weer en voor beide doelen waren er kansen, maar nog geen doelpunten. Nadat scheidsrechter O. Moussaoui een overtreding op Furkan Kaya van dichtbij waargenomen, niet wilde honoreren met een strafschop was het aan de overzijde in het laatste kwartier voor rus, wel driemaal raak voor de bezoekers.

Maasdijk werd wat sterker en kwam nu vaker voor het doel van Loosduinen. In een kort tijdbestek liep Maasdijk uit naar een 2-3 voorsprong. Uit een uitstekende voorzet scoorde Stefan Bron in de 33e minuut met het hoofd 1-2. Slecht uitverdedigen bij de Loosduiners bracht de bal bij Lars van de Berg en met een fraaie lob scoorde hij in de 38e minuut de gelijkmaker, 2-2. In de 40e minuut was het weer Stefan Brons die fraai scoorde met het hoofd, dit keer uit een voorzet van Jack Gardien. Zo kon Maasdijk met een 2-3 voorsprong gaan rusten

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud toen Lars van de Berg een vrije trap mocht nemen, akelig precies verdween de bal in de hoek het Loosduinse doel, 2-4. S.V. Loosduinen ging de druk opvoeren op het Maasdijk doel en in de 53e minuut verdween de bal uit een hoekschop via het lichaam van Melchior van der Kooi in het doel, 3-4.

De Loosduiners werden sterker met de inbreng van Sam van Poorten, Kadir Narsen en Sinan Ocal. In de 74e minuut viel de gelijkmaker. Furkan Kaya schoot hard in en  via de onderkant van de lat verdween de bal in het doel.

Maar Maasdijk kwam binnen twee minuten weer op een voorsprong, A-junior Twan Noordam schoot een als voorzet bedoelde bal vanaf de linkerkant via de verste paal binnen en de stond 4-5 op het scorebord. De thuisploeg drong nog meer aan voor de verdiende gelijkmaker en in de blessuretijd werd het toch 5-5. Invaller Tyrone Plas passeerde met het hoofd doelman Veenman.

Er moest een winnaar komen. Er volgden strafschoppen volgens het ABBA systeem. Na tien strafschoppen was de stand nog gelijk, 3-3, nadat Kevin Baptiste zijn strafschop zag gestopt door de doelman en Furkan Kaya het tevergeefs probeerde met een vreemde trap, die op de lat eindigde, dit tot groot ongenoegen van de thuisploeg. Maasdijk schoot een keer naast en over. Maasdijk doelman Lars Veenman bleek uiteindelijk over de sterkste zenuwen te beschikken, hij stopte de zestiende strafschop van Jeroen Rampaart.

Na een spannende wedstrijd en een lange penalty serie bleek dat Maasdijk de gelukkigste ploeg was en kunnen de spelers van Maasdijk zich, naast de strijd om handhaving in de derde klasse B,  ook gaan maken voor de halve finale tegen de zaterdagploeg van TAC’90. De Loosduiners kunnen zich nu verder alleen gaan richten op de strijd om het kampioenschap in de vierde klasse D.