De derby op Sportpark Madestein tussen S.V. Loosduinen en sv Madestein in de vierde klasse B haalde zaterdagmiddag niet het einde. Bij een tussenstand van 2-2 besloot scheidsrechter Tim van den Eshof uit Rotterdam dat verder spelen niet verantwoord was wegens wanordelijkheden op het veld.

Bij de Loosduiners was Jessy Smit ziek, zijn vervanger was Jesse ten Berge. Sebastiaan van Loenen was terug van vakantie en begon op de bank. Na een minuut stilte ter nagedachtenis van het vorige week overleden S.V. Loosduinen ‘lid van verdienste’ Herman Fennema startte de thuisploeg slecht. Al in de vierde minuut opende sv Madestein de score. Eldron Sarbony profiteerde van een misverstand in de Loosduinse verdediging. Daarna nam de thuisploeg het heft in handen en werd de doelman van sv Madestein, Bulent Ozcan, een aantal malen onder vuur genomen, maar schoten van Kevin Baptiste en Tom Vrieling werden gekeerd. In de 13e minuut stond de gelijkmaker op het bord. Bij de tweede paal werkte Alvin van Reeuwijk de bal met zijn lichaam binnen. Nadien een sportieve wedstrijd met twee aanvallende ploegen, maar tot de rust werd niet meer gescoord.

Na de thee kwam een nog aanvallender sv Madestein uit de kleedkamer, maar was Loosduiner Jimmy Kipp dichtbij de 2-1. De thuisploeg kwam lopende de tweede helft beter in de wedstrijd en drong de bezoekers terug, maar de treffer viel aan de overzijde. Uit een schaarse counter scoorde Benjamin Calliste in de 62e minuut de 1-2. De thuisploeg was aangeslagen, maar herstelde zich snel. Weer was het Alvin van Reeuwijk die in de 64e minuut de gelijkmaker binnen kopte, 2-2. Dit tot grote ergernis van de bezoekers. De sfeer in het veld sloeg om. Een paar minuten later ontspoorde de wedstrijd. Na een duel om de bal ontvingen Damian van der Horst van de thuisploeg en aanvoerder Roger Smees van de bezoekers ‘rood’ van de leidsman. Vervolgens waren wanordelijkheden op het veld voor de scheidsrechter, die eerst nog een afkoelingsperiode wilde inlassen, reden om de wedstrijd in de 67e minuut toch definitief te staken. Het laatste woord is nu aan de Tuchtcommissie van de KNVB.

[nggallery id=501]