S.V. Loosduinen heeft met Marlon van Minnen (22) en Tom Plooij (21) twee nieuwe aanwinsten voor het nieuwe seizoen binnen. Beide spelers komen over van HVC’10 uit Hoek van Holland.
De multi-inzetbare Marlon van Minnen speelt, met een klein uitstapje naar MVV’27, zijn hele leven bij HVC’10. ‘Dit seizoen speel ik vooral in het tweede elftal maar val de afgelopen maanden regelmatig bij het eerste in. Ik kan op meerdere posities uit te voeten, zoals centraal achterin, rechtsback of spelend als 6 of 8. De keuze voor Loosduinen is een bewuste, gezien ik vast in een eerste elftal wil spelen en mezelf wil door ontwikkelen. Daarnaast ken ik een aantal jongens van de club en heb er ook familie rondlopen. Dat is een voordeel. Ik heb er heel veel zin in want tijdens de derde helft tegen GDA thuis zijn wij door iedereen enorm warm ontvangen.’
Ook Tom Plooij speelt van jongs af aan voor de club uit Hoek van Holland en kijkt ernaar uit om bij Loosduinen aan te sluiten. ‘Net zoals Marlon speel ik tweede elftal en maak ik regelmatig mijn opwachting in het eerste. Het liefst speel ik op 10 of als 8. Mijn keuze is eigenlijk te vergelijken met die van Marlon. Ik wil ook graag mezelf door ontwikkelen en dan moet je gewoon meer minuten in een eerste elftal maken. Loosduinen lijkt ons daar de ideale club voor. Dat hebben wij na diverse bezoeken al gemerkt.’
De technische commissie (TC) is verheugd met de komst van beide spelers: ‘Wij willen vooral gericht spelers aan de selectie toevoegen voor posities waar de spoeling dun is en welke natuurlijk bij de club passen’, aldus Melchior van der Kooi. ‘Daarom zijn Ronald en ik naar hun wedstrijden gaan kijken en hebben met Tom en Marlon diverse gesprekken gevoerd. Het zijn talentvolle jongens welke bij ons nog mooie stappen kunnen maken en de selectie een stukje sterker maken.’ De TC verwacht op korte termijn nog een aantal nieuwelingen te verwelkomen.