Vandaag stonden er 2 spelers van het 1e opgesteld en mocht daarnaast het leeuwendeel van het 2e aantreden als het eerste elftal. Ook enkele jongens van onze JO19.  Normaal kun je schrijven over een zonovergoten Madestein met een grote groep supporters langs de lijn, maar dat gaat voor deze wedstrijd niet helemaal op. De spelers van het 2e die vandaag moeten laten zien dat we wel degelijk iets kunnen, zijn in willekeurige volgorde: Chesley, Colin, Spaans, Simon, Jesse, Jurre, Dylan, Ian, Fred, Dave, Gert Jan, Damian en van de JO19 Daan en Nemo. De spelers van het 1e die opgesteld stonden zijn Pieter en Jeroen. Voor de wedstrijd werd er eigenlijk al aangenomen dat het een ongelijke strijd zou worden voor onze jongens. Maar we hebben nu wel geleerd dat je nooit op bepaalde zaken vooruit moet lopen. We zullen vanaf de eerste minuut moeten strijden ondanks het feit dat we al zeker zijn van een plek in de nacompetitie. Waarom dan toch strijden? Omdat we gewoon vechters zijn. Ook al heeft Schipluiden ook niets extra’s te winnen; ze zijn net als wij gretig om een goede pot neer te spelen.
De eerste 15 min gaat het eigenlijk gelijk op en doen we zeker niet onder voor de tegenpartij. Na een minuut of 30 krijgt Schipluiden een behoorlijke kans maar de bal gaat gelukkig net voor het goal langs. Een paar minuten later krijgen wij een mooie kans, maar helaas, de keeper weet te bal goed te klemmen. Schipluiden wil zich niet laten kennen en scoort alsnog, maar helaas het was overduidelijk buitenspel, dus doelpunt telt niet. We gaan met een 0-0 de rust in en daar mogen we terecht heel erg tevreden mee zijn.

De 2e helft zal misschien lastiger worden voor onze jongens, tempo kan mogelijk hoger liggen dan we gewend zijn, maar we zullen laten zien wat doorzettingsvermogen is. Pieter is gewisseld en Gert Jan mag de 2e helft onder de lat staan. Jesse is ook gewisseld voor Spaans. Vele jongens debuteerden vandaag in het 1e als speler, ze hadden misschien eerder wel op de bank plaats mogen nemen, maar niet tijdens een competitiewedstrijd. We krijgen in de 2e helft ook weer wat kansen maar ze weten allemaal het net niet te raken ondanks het harde werken.

18 minuten voor tijd gebeurt hetgeen we juist niet wilden Schipluiden weet te scoren. Maar we worden daardoor misschien nog gretiger en hebben voor ogen dat alles nog mogelijk is. En dat dat het geval is bewijst Damian van der Kroft wel. Hij krijgt de bal en vanaf ongeveer de cirkel weet hij de bal over de keeper heen te lobben en ja hoor, de 1-1. We zijn weer helemaal terug in de wedstrijd. We blijven knokken en we blijven er in geloven maar 11 min voor het eindsignaal weet een speler van Schipluiden vanaf de achterlijn de bal voor te geven, precies voor de voeten van een Schipluidenees en hieruit wordt gescoord: 1-2. Ondanks dat we geen 3 punten hebben gepakt kunnen we wel stellen dat jullie met z’n allen een geweldige wedstrijd hebben neergezet. Zoals een trouwe supporter van het eerste uur zei: “de jongens hebben een geweldige prestatie neergezet”.

Waar de meesten bang voor waren is uitgebleven, we zijn niet ontzettend kopje onder gegaan, maar hebben laten zien waar we goed in zijn. Spelen met elkaar, werken voor elkaar, met plezier en een geweldig doorzettingsvermogen iets moois neer zetten. We kunnen niet trotser zijn op hetgeen jullie hebben neergezet. Donderdag hebben we weer een moeilijke wedstrijd voor de boeg maar als we het doen zoals tegen Schipluiden dan moet het goed komen. En zaterdag gaan we met z’n allen genieten van het familietoernooi.