Op de tweede competitiedag in 4B stond gelijk een topper op het programma bij Hercules aan de Vrederustlaan. Beide ploegen wonnen vorige week met 6-0. Omkleden is voorlopig nog bij HMC, maar over enige tijd heeft Hercules waarschijnlijk de beschikking over een eigen clubgebouw. Nu moest er nog een flinke tippel worden gedaan om vanuit de kleedkamer het kunstgrasveld te bereiken. Niet iedereen was hier blij mee. De weg terug was voor de Loosduiners ook nog een lijdensweg. Een 2-0 nederlaag en duur puntenverlies! Maar ook leidsman Manuel Bongers was niet blij met deze wandeling. Zeker niet met een blessure in de benen, waardoor de wedstrijd even dreigde te worden gestaakt, maar toch onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Manuel Bongers werd afgemaakt.

In het elftal van Richard Douw ontbrak Tom Vrieling (vakantie), zijn plaats werd ingenomen door Khalid Hadchoune. Verder de gebruikelijke opstelling, want ook aanvoerder Sam van Poorten was weer present. Het eerste half uur waren de ploeg aan elkaar gewaagd.  Om elke meter werd (fysiek) fel  gestreden door beide elftallen, waardoor de scheidsrechter niet veel toe liet in de toch sportieve strijd.
De beste kansen waren in de eerste helft voor de bezoekers, maar Sebastiaan van Loenen kwam koppend net tekort, Jimmy Kipp treuzelde te lang en Kadir Narsen was slechts zelden gevaarlijk, maar was toch dichtbij een treffer, die doelman Leon Bodoya Ramin toch voorkwam. In de 30 e minuut keerde deze doelman ook een fraai schot van Michael de Bruin. Het laatste kwartier voor rust drong de thuisploeg aan, maar de Loosduinse verdediging bleef op de been, maar had veel moeite met de bewegelijke aanvoerder Pierre Nocento en de snelle spelers Luidhijno Hoier en Sheridant Michel. Het Loosduinse middenveld met Michael de Bruin, Alvin van Reeuwijk en Sebastiaan van Loenen hadden het nu moeilijk en Anton Habes en Sam van Poorten in de lucht tegen de twee grote en sterke spitsen. Christiaan Verbree kon toch aantal keren goed op komen op rechts. Maar te vaak werd nu voorin onnodig balverlies geleden. Jeroen Rampaart en Khalid Hadchoune verdwenen in het boekje van de leidsman na lichte overtredingen en later ook in de wedstrijd nog de spelers Michel en Hoijer bij de thuisploeg.

Na de thee bleef de wedstrijd spannend voor het vele publiek. Beide ploegen gingen nu voor de drie punten en het spel ging op en meer. Nadat Jan de Lange en Kevin Baptiste in het veld waren gekomen opende de thuisploeg in de 65e minuut fraai de score. Een aanval van de thuisploeg werd door de Loosduinse verdediging slecht verwerkt en door Luidjino Martir Hojer fraai ingeschoten. Doelman Pieter Blanken raakt de bal nog wel in met zijn vinger, maar de bal verdween in de bovenhoek van het Loosduinse doel. Een domper voor de Blauwwitten. Direct werden risico’s genomen om de gelijkmaker te forceren en kwam Jimmy Kipp een teen tekort voor de gelijkmaker. De snelle Jan de Lange leverde aan aantal goede voorzetten af, zonder succes en ook vrije trappen van invaller Kevin Baptiste troffen geen doel. Sam van Poorten was naar voren gestuurd en Jessy Smit kwam in het elftal.
De thuisploeg wankelde en meerdermalen moest het spel worden onderbroken voor blessurebehandelingen en het tijdrekken bij de thuisploeg. Ruim tien minuten voor de tijd dachten velen dat de leidsman zich vergiste door al af te fluiten. Maar een blessurebehandeling in de Loosduinse dug-out was nodig om de wedstrijd niet te staken en niet pas later uit te moeten spelen.

In het restant van de wedstrijd bleven de Loosduiners aanvallend onmachtig om langszij te komen en scoorde wel Hercules, via een snelle counter via aanvoerder Pierre Nocento werd het 2-0 in de slotfase.
De Loosduiners verdienden meer, maar kregen op deze late zaterdagmiddag toch te weinig aan de Vrederustlaan. Elke wedstrijd moet door het elftal veel strijd worden geleverd om terug te keren naar de derde klasse.

Volgende week weer een derby, thuis tegen DUNO. Het is lang geleden dat beide ploegen elkaar troffen in de competitie, die nog lang is in 4B!

[nggallery id=484]