Middenvelder Jack Uzgu en aanvaller Valentino Posadinu blazen bij de Blauwwitten hun carrière nieuw leven in. Na Beau van der Toorn, Jesus Peñate en Ricardo Steinhauer heeft de club inmiddels vijf nieuwelingen mogen verwelkomen. Uzgu komt over van SVC’08 en Posadinu was het laatste jaar clubloos.

De 23-jarige Uzgu speelde vanaf de F-jes bij de club uit Wassenaar. ‘Tot en met de eerstejaars A-jeugd speelde ik bij SVC en daarna heb ik een uitstapje gemaakt naar Haaglandia. Vervolgens heb ik 5 jaar in het eerste van SVC’08 gespeeld. Het liefst speel ik op 6 of op 8 als half speler.’

De keuze voor S.V. Loosduinen is een bewuste. ‘Loosduinen speelt komend seizoen weer 3e klasse en dat is voor mij een mogelijkheid om meer minuten te gaan maken en mezelf te ontwikkelen. Soms moet je een stapje terug doen om daarna weer twee of meerdere stappen vooruit te zetten. Daarnaast heb ik over Peter Barendse goede verhalen gehoord. Ik ken zijn naam uit mijn tijd bij Haaglandia. De overstap naar Loosduinen werd nog makkelijker nadat Ricardo en Valentino ook voor de club kozen.’

De 24-jarige Posadinu, geboren en getogen in Den Haag, begon daarentegen op z’n zesde bij VELO uit Wateringen. ‘Hier heb ik mijn hele jeugd gevoetbald en daarna heb ik nog een aantal jaartjes in de senioren gespeeld. Ik speelde het liefst op de flanken. Links- of rechtsbuiten. Maar in de jeugd heb ik ook wel eens op het middenveld gestaan.’

De rechtspoot speelde het afgelopen jaar geen voetbal. ‘Het begon toch weer te kriebelen nadat ik van Ricardo vernam dat hij de overstap naar S.V. Loosduinen ging maken. Loosduinen wordt pas mijn tweede club, maar ik ken gelukkig ook jongens als Nick Voorham en Dylan Voeten. Dat maakt de overstap makkelijker en natuurlijk nog leuker. Vooral nu ook Jack voor de club heeft gekozen.’

Assistent-trainer Peter Baptiste is blij de komst van beide spelers: ‘Dit geeft ons toch weer extra mogelijkheden. Ik hoop dat wij snel met alle jongens het veld op mogen, ook al weet ik dat andere zaken nu even belangrijker zijn.’