gda01Na wat nachtelijke sfeeracties was het vlaggenschip van S.V. Loosduinen zaterdagmiddag oppermachtig in de Madestein-derby tegen en bij buurman GDA. Met Kenan Schenkeveld en verrassend Christiaan Verbree in de achterhoede werd de belangrijke “zespuntenwedstrijd” met liefst 1-5 gewonnen van buurman GDA.  Een score die nog hoger had kunnen uitvallen voor de Blauwwitten, die hun beste wedstrijd speelden in dit seizoen. Het was ook geen echte derby, want de Blauwwitten zetten de Roodwitten te kijk op eigen veld en dat tegen een elftal dat aan het begin van het seizoen door velen was getipt als kampioenskandidaat.

Nadat de kruitdampen van het vuurwerk waren opgetrokken, en de eerste minuten over en weer wat kansjes waren, was het Kevin Baptiste die in de 11e minuut de score openbrak op een druk Sportpark Madestein. Zijn vrije trap van ver verdween ineens achter doelman Isik, die niet vrij uitging bij dit doelpunt. In 15e minuut stond de 0-2 al op het scorebord voor de bezoekers. Uit een scrimmage kwam de bal bij Tom Vrieling, die de bal opwipte en binnenschoot in een wirwar van spelers en opnieuw had doelman Cengikjan Isri het nakijken.
gda-03GDA stelde teleur, had veel balbezit, maar was niet gevaarlijk voor het doel van de buren. De inzet en de bezieling die er wel was bij de buren, ontbrak bij het elftal van het trainersduo Knoester/Roerade. De Loosduinse verdediging, met Desley Rodenburg op rechts en met weer een hoofdrol voor aanvoerder Dave Lamens, hield makkelijk stand. Doelman Pieter Blanken kende, tegen de verwachting in, een makkelijke middag.
Halverwege de eerste helft een teleurstelling voor de Blauwwitten. Jeroen Rampaart moest, na een (te) forse actie van Lorenzo Scheffer, zwaar geblesseerd het veld verlaten richting het ziekenhuis. Zijn vervanger was Bernardo Bor. Ook de thuisploeg moest al vroeg wisselen. Jeroen Barnas, net weer terug van blessureleed, moest weer uitvallen met een blessure en werd vervangen door Marcel Pronk. Bijna scoorden de S.V. Loosduiners ook nog een derde treffer voor de rust, maar Richard Nieuwdorp schoot na een solo-actie net naast het GDA doel.
gda-04
Na de thee viel al snel de definitieve beslissing. GDA zocht nog meer de aanval en de Blauwwitten profiteerden hier optimaal van. Nadat doelman Isri eerst een treffer van Richard Nieuwdorp, uit een voorzet van Tom Vrieling voorkwam, was het Tom Vrieling zelf die in 52e minuut de 0-3 aantekende. Nadien kansen voor opnieuw Vrieling en Nieuwbuurt, en ook “verdediger” Christiaan Verbree was dichtbij een treffer. Maar de GDA-doelman voorkwam nu een nog grotere afgang voor de thuisploeg. GDA bleef ondermaats presteren. Middenvelder Nick Brouwer (ex Scheveningen) kende een moeilijke middag tegen de 17-jarige Loosduiner Jessy Smit. Pas na 60 minuten was de eerste echte kans voor GDA. Een kopbal van invaller Marcel Pronk werd door doelman Pieter Blanken gekeerd.

gda-06In de 69e en 73e minuut was Richard Nieuwdorp trefzeker voor de Blauwwitten en stond de 0-5 op het scorebord. In de 74e minuut scoorde invaller Jeroen Mantel de eretreffer voor de thuisploeg. Damian van der Horst was inmiddels in de ploeg gekomen voor de moegestreden Jean-Paul Alleblas en Bas Wesseling verving ook nog Richard Nieuwdorp in de slotfase bij de Blauwwitten. De beste kansen bleven voor de bezoekers, maar meer doelpunten bleven uit en de uitstekend leidende jeugdige scheidsrechter Scherpenhuyzen uit Hoogvliet floot exact na 90 minuten de sportieve derby tot het einde, net voor de duisternis inviel in Loosduinen. Met op het scorebord een verdiende en historische 1-5 zege voor het elftal van Richard Douw en Patrick Puister! Bij de thuisploeg verdwenen Andreas Thiebo en Phil Atimari en bij de bezoekers Dave Lamens tijdens de wedstrijd in het boekje van de scheidsrechter.
Door de winst zijn de Blauwwitten opgeklommen naar de elfde plaats in de derde klasse B, met tien punten uit tien wedstrijden. GDA is nu dertiende, nu twee punten achter de buurman.
Deze week speelt S.V. Loosduinen twee vriendschappelijke wedstrijden. Dinsdag thuis tegen zondag derdeklasser VCS en a.s. zaterdag thuis tegen vierdeklasser KSD-Marine. Zaterdag 26 november wordt de competitie hervat met weer een derby, thuis tegen S.V. Houtwijk.

Zie ook de foto’s op: http://www.hethaagsamateurvoetbal.nl/laatste-nieuws/13269/loosduinen-oppermachtig-in-wedstrijd-tegen-gda/pagina2 en
http://haaglandenvoetbal.nl/zaterdag-3e-klasse-haghe-gelijk-quick-steps-kmd-ruim-schipluiden

ad-hc-14-11-2016Bron: AD-HC, 14-11-2016

[nggallery id=436]