Zaterdag 1 juli jl. is tijdens het finale event van de Haagse Stadsspelen op de nieuwe sportcampus in het Zuiderpark, de “Haagse Norm” gepresenteerd en door veel clubs uit de regio Den Haag “getekend” via een film.

De “Haagsche Norm” is een project van de Haagse voetbalverenigingen, ondersteund door de gemeente Den Haag & de KNVB, om het gedrag op en rond het veld te verbeteren.

De afgelopen maanden hebben Haagse verenigingen (waaronder ook S.V. Loosduinen) met elkaar een manifest opgesteld, de “Haagsche Norm”. In dit manifest zijn voor aanvoerders, bestuursleden, scheidsrechters, spelers, coaches, ouders, ofwel iedereen die op en rond de velden aanwezig is, een aantal concrete afspraken en ambities opgesteld met betrekking tot gedrag.

Wat vinden we NORMaal en wat niet?

Naast de gezamenlijke ambities en concrete afspraken komt er ook een logo, aanvoerdersbanden en een website om de Haagse norm zichtbaar te maken vanaf het nieuwe seizoen.

Binnen S.V. Loosduinen wordt voorafgaand aan het nieuwe seizoen de Haagse Norm extra onder de aandacht worden gebracht voor de verschillende doelgroepen (met name spelers, coaches en ouders).

Lees hier het document: 674_haagse_norm

Zie ook: http://haaglandenvoetbal.nl/video-haaglanden-voetbal-vandaag-no-210-gemeente-haag-knvb-en-voetbalclubs-presenteren-haagse-norm