S.V. Loosduinen heeft de weg omhoog in de vierde klasse B voortgezet. Tegen het op de gedeelde vierde plaats staande GSC ESDO, dat toch nog toe uit nog ongeslagen was, werd in een niet beste wedstrijd met 4-0 gewonnen. Door ook mindere wedstrijden te winnen blijven de Blauwwitten wel in de race om de prijzen. Op een winderig Sportpark Madestein werd het middenveld ditmaal weer gevormd door Jessy Smit, Alvin van Reeuwijk en Kevin Baptiste, was Jeroen Rampaart weer de linksback, maar ontbrak de op vakantie zijnde topscorer van vorige week, Jimmy Kipp. Toch lag al binnen één minuut na de aftrap de eerste treffer al achter doelman Cuneyt Atalar. Een schot van Kevin Baptiste werd niet goed verwerkt door de doelman, zodat de net vader geworden Khalid Hadchoune koppend van dichtbij kon scoren. In de zevende minuut was het al 2-0. Tom Vrieling profiteerde opnieuw van een fout van de doelman en scoorde de tweede treffer voor de Blauwwitten.
Een hoge score hing in de lucht, maar meer Loosduinse treffers bleven deze middag lang achterwege. Het was GSC ESDO dat dichtbij de aansluitingstreffer was. In de veertiende minuut werd een schouderduw van Sebastiaan van Loenen in het strafschopgebied zwaar bestraft met een strafschop door scheidsrechter Warring uit Rotterdam, die verder een prima wedstrijd floot. Soefiana Bouali miste echter vanaf elf meter, omdat doelman Pieter Blanken voor de goede hoek koos. Nadien waren er weinig kansen te noteren voor de beide doelen. Over en weer was de inzet groot, maar was er ook veel balverlies. Schoten van Kevin Baptiste en Alvin van Reeuwijk misten het doel op grote afstand.
Na de thee was er direct een grote kans voor Soefiana Bouali, na misgrijpen in de Loosduinse verdediging, maar doelman Blanken kon tijdig ingrijpen. De Loosduiners waren nadien een aantal malen dichtbij een derde treffer, maar doelman  Atalar voorkwam nu wel treffers van o.a. Tom Vrieling en Khalid Hadchoune.  GSC ESDO was aanvallend onmachtig om dichterbij te komen. De verdediging, onder aanvoering van aanvoerder Sam van Poorten en Sebastiaan van Loenen, was oppermachtig tegen de voorwaartsen van de bezoekers, die toch ook al twaalfmaal het net wisten te vinden dit seizoen. De strijd speelde zich verder vaak op het middenveld af. In de 85e minuut lukte het invaller Jan de Lange om uit een hoekschop koppend eindelijk voor de 3-0  te zorgen. In de slotfase verzilverde Kadir Narsen, deze middag verder onzichtbaar, een strafschop, na een overtreding op Tom Vrieling, en zorgde hij voor de vierde Loosduinse treffer. Lopende de tweede helft kwamen Jan de Lange, Damian van der Horst en Nicky Voorham (als debutant) in het elftal voor Christaan Verbree, Jeroen Rampaart en Kevin Baptiste.
In deze sportieve strijd werden slechts twee kaarten uitgedeeld. Mourad El Ousrouti en Redouan El Khayari verdwenen in het boekje van de leidsman. Door deze zege staan de Loosduiners in de vierde klasse B nu op de derde plaats, maar met nog steeds zes verliespunten meer dan de leider S.V. Houtwijk dat sv Madestein klopte.
Volgende week zaterdag zijn de Loosduiners vrij, maar a.s. dinsdagavond 31 oktober wordt op het eigen sportpark om 20:00 uur geoefend tegen zondag vierde klasser HMSH.

[nggallery id=488]