Richard, hoe verloopt de voorbereiding tot nu toe?
Tot nu toe zijn we zeer tevreden over de voorbereiding, de opkomst is hoog, we maken conditioneel stappen en spelen steeds iets beter. We zijn er in de breedte enorm op vooruit gegaan. Een hoop jeugdspelers die zijn doorgekomen en een aantal spelers die van buitenaf voor Loosduinen hebben gekozen maken het dat we met een selectie van 52 man en 3 selectie elftallen werken op het moment .

Ben je tevreden over trainingsopkomst en de wijze waarop de spelers het doen?
De opkomst is super! De minste aanwezigheid die we gehad hebben is 34 man dat is heerlijk werken. Het is heel leuk om te zien dat een aantal jeugdspelers verdienstelijk hun debuut voor het 1e elftal al hebben gemaakt in de voorbereiding. Van de nieuwe spelers zijn er een flink aantal ook echt een versterking dus het ziet er goed uit allemaal.

Merk je iets van demotivatie na de degradatie naar de 4e klasse?
Absoluut niet, tegenovergestelde zelfs ze willen het verloren terrein terug winnen.

Iedereen ziet jullie als torenhoog favoriet voor de titel. Hoe zie je dat zelf?
Loosduinen en ik  zijn inmiddels wel ervaringsdeskundige betreffende de 4e klasse, en we weten dat het niet komt aanwaaien en dat er ieder seizoen weer verrassingen zijn. We zullen goed moeten beginnen en constant blijven dan is er veel mogelijk.

De bekerronde start komende zaterdag met een wedstrijd uit bij Wateringse Veld GONA de favoriet in de andere poule. Hoe kijk jij naar deze wedstrijd?
Als een nuttige (oefen)wedstrijd, een mooie maatstaf al ligt de focus op de competitie.

Hoe kijk je sowieso naar de beker, is dat iets waarin je ver wilt komen?
Leuke wedstrijden, maar de focus ligt nogmaals op de competitie.

De zaterdag 4e klasse wordt ieder jaar sterker, wie zijn in jouw ogen de sterkste ploegen?
Madestein, Houtwijk , Duno, Ras, Erasmus en wij zullen bovenin gaan strijden.

Het is wel leuk een poule met allemaal derby’s. In hoeverre is een poule met allemaal derby’s makkelijker of moeilijker voor jullie?
Moeilijker want tegen bekende spelen betekent dat er ook andere sentimenten meespelen. Wij moeten hier buiten blijven en ons eigen ding doen, alleen dan zijn we kanshebber.

Je hebt een volledig nieuwe techische staf, hoe ziet deze eruit?
Peter Baptiste is mijn collega waarmee ik naar volle tevredenheid alles bij het 1e regel. Frans Clasener doet de keepers en Edith de Vries is onze fysiotherapeute en hersteltrainster. Fred Rijnenberg doet het 2e en Willem Heesakkers doet het 3e elftal.

Het afgelopen seizoen hebben jullie het ondanks een echt goede periode niet gered, heb je geëvalueerd waar het uiteindelijk aan lag?
Voor mij is dit wel helder, het is een de laatste fase een kwestie van kwaliteitstekort gebleken. Het wegvallen van een aantal spelers zoals Dave Lamens en Richard Nieuwdorp is te groot gebleken.

Afgelopen week wonnen jullie het toernooi bij Houtwijk. Tegen directe concurrenten kon je je meten. Was je tevreden over waar jullie nu staan?
Absoluut, alleen zeggen dit soort toernooien mij niet zoveel qua krachtmetingen. Ik persoonlijk vind het mooi om daar te komen en de Familie Lunenburg te zien en het verlies te herdenken van hun zoon/broer/familie. En dan is het winnen daar wel aan ons toevertrouwd (5e keer). Zolang ik trainer ben en daar word uitgenodigd ga ik er ook graag heen.

Wat weet je van Wateringse Veld Gona?
Dat het een fusie is van wateringse veld en Gona ?

Er is een levendige discussie gaande over kunstgras, hoe kijk jij naar deze discussie>?
Kunstgras is binnen het amateurvoetbal niet meer te missen. Er verdwijnen clubs uit ons landschap en de spelers moeten ergens terecht. De bespelingsgraad van kunstgras is dermate veel hoger dat als we geen kunstgras zouden hebben er elftallen niet kunnen spelen en trainen. Het is gewoon onmisbaar geworden. In het betaalde voetbal vind ik het iets anders omdat we als enige land in Europa op het hoogste niveau kunstgrasvelden hebben. Daar zullen we iets mee moeten.

Bron: www.hethaagsamateurvoetbal.nl