Maassluis – op het complex van VDL mochten dan uiteindelijk 8 clubs uitmaken wie zich volgend seizoen 3e klasser mag noemen. De wedstrijden duurden 2 x 12.5 minuten. Uiteindelijk plaatsten Oegstgeest en Rockanje zich voor de finale. Na verlenging bracht de strafschopreeks uitkomst. Rockanje won die met 9-8.

 

Voor (te) weinig toeschouwers, gezien het aantal standaardelftallen dat meedeed, werd om 11:00 uur afgetrapt in twee poules. Loosduinen vertegenwoordigde de Haagse regio en speelde eerst tegen Rockanje. De latere finalist en Loosduinen hielden elkaar prima in evenwicht tot de aller laatste fase. Sam van Poorten wilde een lange bal van Rockanje onderscheppen, maar raakte de bal maar half. Dit was plotseling een kans voor Rockanje en die maakte dan ook 1-0. Een gelijkspel had meer de verhoudingen weergegeven.

Ook tegen Oud Beijerland verloor Loosduinen met 1-0 waardoor de kansen voor promotie definitief waren verkeken voor de club uit Madestein.


Richard Douw overpeinst de situatie. Hij miste vandaag te veel spelers.

“Kwaliteit tekort”

Richard Douw na afloop: “het komt gewoonweg neer op een tekort aan kwaliteit. Ik miste 6(!) basisspelers waardoor het vooraf al moeilijk is natuurlijk. Na het verlies van de eerste wedstrijd ben ik nog boos geworden, omdat ik niet geheel te spreken was over de instelling. Na het 2e verlies kan ik erin berusten. We zijn gewoon niet goed genoeg. Eerst lekker op vakantie en dan daarna geleidelijk de blik weer richten op een nieuw seizoen”.

 

De finale ging uiteindelijk tussen Oegstgeest en Rockanje. Oegstgeest was de beter voetballende ploeg, maar de grootste 100% kans was voor Rockanje in de 2e verlenging. Die kans werd gemist dus strafschoppen. Uiteindelijk was het geluk – want dat is het bij strafschoppen – Rockanje gunstig gezind (9-8). Oegstgeest baalde want ook zij hadden naast van Nispen en Blauw Zwart graag de vierde klasse willen verruilen voor de 3e klas.

Bron: Het Haags Amateurvoetbal.nl (Nico Mos)

Origineel artikel: https://www.hethaagsamateurvoetbal.nl/ 

Foto’s zijn o.a. HIER te bekijken.